De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 oktober 2016

NJCM-seminar ‘Crimmigration’. De vreemdeling tussen bestuurs- en strafrecht24 november 2016 / 18.30 - 20.30 uur (inloop: 18.00 uur) / Het Nutshuis Den Haag

Een vreemdeling die in aanraking komt met het strafrecht in Nederland, kan worden geconfronteerd met vergaande verblijfsrechtelijke consequenties. Andersom wordt het vreemdelingenrecht soms strafrechtelijk gesanctioneerd. Deze versmelting van het vreemdelingenrecht met het strafrecht wordt 'crimmigration' genoemd. Denk hierbij aan vreemdelingen die in het bezit zijn van valse papieren en daarvoor strafrechtelijk kunnen worden vervolgd; de tegenwerping van artikel 1F Vluchtelingenverdrag (oorlogsmisdaden); het opleggen van een terugkeerbesluit en een inreisverbod en de strafrechtelijke handhaving daarvan; staandehoudingen bij MTV-controles en het plaatsen van vreemdelingen in vreemdelingenbewaring met als doel diens uitzetting. 
  
De inzet van het strafrecht kan leiden tot maatschappelijke uitsluiting van onrechtmatig verblijvende vreemdelingen. Het vervagen van de grens tussen het vreemdelingenrecht en het strafrecht past binnen het huidige ‘veiligheidsdenken’ in Nederland. Hierbij bestaat echter het grote gevaar dat ‘vreemdeling’ synoniem komt te staan voor ‘crimineel’.
  
Tijdens deze bijeenkomst brengen diverse sprekers in kaart op welke wijze in Nederland het strafrecht wordt ingezet binnen het migratiebeleid. In hoeverre is dit wenselijk en waar liggen de grenzen? Na de inleidingen is er ruimte voor vragen en discussie. 
  
Moderator:
mr. dr. Marloes van Noorloos, universitair docent straf(proces)recht bij het Departement Strafrecht van Tilburg Law School en voorzitter NJCM
  
Sprekers: 
dhr. Tunahan Kuzu, Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van de partij Denk 
mr. Aniel Pahladsingh, jurist bij de Raad van State en rechter plaatsvervanger Rechtbank Rotterdam  
mr. Marq Wijgaarden, advocaat bij Prakken D’Oliviera 
prof. mr. dr. Maartje van der Woude, hoogleraar Rechtssociologie, Van Vollenhoven Instituut; universitair hoofddocent Straf(proces)recht, Instituut voor Strafrecht & Criminologie, Universiteit Leiden   

Entree  
Entree is GRATIS voor iedereen behalve advocaten die PO-punten willen behalen.
  
PO-puntenAdvocaten kunnen 2 PO-punten behalen voor deelname aan dit seminar. Zij dienen zelf te beoordelen of de inhoud van het seminar hun vakbekwaamheid ten goede komt en aldus opleidingspunten oplevert. Het NJCM verstrekt in dat geval een bewijs van deelname. Voor deze advocaten kost deelname: € 125,-.

Aanmelden 
Via NJCM@law.leidenuniv.nl

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator