Interview met Rhodia Maas (vertrekkend directeur DTenV) "‘Een kinderpardon vind ik heel onrechtvaardig’
Als hoofd van de Dienst Terugkeer & Vertrek moest Rhodia Maas zorgen dat asielzoekers die afgewezen worden zo snel mogelijk vertrekken. „Is dat hard? Het is een politieke beslissing. Als je het er niet mee eens bent, moet je niet bij mij zijn.”
Het huis van Rhodia Maas (54), directeur van de Dienst Terugkeer & Vertrek, is besmeurd met rode verf. „Bloedrood”, zegt ze met licht sarcasme in haar stem. De extreem-linkse actiegroep ‘Sloop de deportatiemachine’ eist de bekladding in een schriftelijke verklaring op. Ze willen Maas erop wijzen dat ze bloed aan haar handen heeft.
Tien jaar gaf Maas leiding aan de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V), sinds die werd opgericht door toenmalig minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken, VVD). Haar taak: mensen die niet in Nederland mogen blijven, terugsturen naar hun land van herkomst. Komende week stopt ze ermee. Ze wordt directeur van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens bij Binnenlandse Zaken.
Toen DT&V werd opgericht was het terugsturen van vreemdelingen die niet in Nederland mogen blijven de zwakke plek in het asielbeleid. Uitgeprocedeerde asielzoekers gingen gewoon niet weg. Dat moest anders, vonden politici. Terugkeer naar het land van herkomst moest een normaal onderdeel van het migratiebeleid worden. „Dat was het natuurlijk niet.”
Lees verder in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/10/21/een-kinderpardon-vind-ik-heel-onrechtvaardig-4908508-a1527885
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Reacties