De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 oktober 2016

Belgische rechter legt Belgische regering dwangsom op: Syrisch gezin moet visum krijgen om asiel te kunnen aanvragen GOED ZO!


Het volledige Belgische asielsysteem is ‘op de helling gezet’ door het vonnis van de rechtbank over een Syrisch gezin. De staat moet elke dag dat het gezin niet naar België mag komen, duizenden euro’s betalen.

Staatssecretaris Theo Francken (asiel en Migratie) heeft een visum geweigerd aan een Syrisch gezin. De familie Piermez uit de Waalse stad Namen zou een bevriend Syrisch gezin van vier (twee kinderen van vijf en acht jaar) uit Aleppo naar België halen.

De Belgische familie is zeer rijk, en zou de hele procedure betalen, op voorwaarde dat de Syriërs een Belgische visum krijgen. Zo hoeven ze niet illegaal te vluchten en met behulp van mensensmokkelaars de Middellandse Zee over te steken.
In ruil daarvoor wordt het Syrische gezin opgevangen op het Waalse landgoed van de familie Piermez. De Belgische Raad van Vreemdelingenbetwistingen heeft aangegeven dat de familie recht zou hebben op dat visum, maar de staatssecretaris zegt dat duizenden asielzoekers zullen volgen als dit gezin een visum krijgt.
‘Het is een krankzinnig vonnis,’ zegt Francken op de Belgische radio. Van de rechtbank moet de staat een dwangsom van 4.000 euro betalen per dag dat de staatssecretaris het visum weigert. ‘Als we toelaten dat mensen via een visum voor kort verblijf naar België kunnen komen om asiel aan te vragen, dan stort het hele systeem in.’ Het gevolg zal volgens Francken zijn dat iedereen overal ter wereld zomaar asiel kan aanvragen bij Belgische consulaten en ambassades.

 Lees de rest van het artikel in Elsevier: http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/10/belgisch-asielsysteem-op-instorten-door-vonnis-over-syrisch-gezin-390236/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-10-27|Belgisch_asielsysteem_?op_instorten?_door_vonnis_over_Syrisch_gezin&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_27okt&cmpid=NLC|els_27okt|2016-10-27


Overigens is asiel aanvragen bij een ambassade sinds EEUWEN al mogelijk. Alleen het Vluchtelingenverdrag gaat uit van een asielzoeker buiten zijn eigen land en je loopt niet zomaar bij een ambassade binnen tegenwoordig.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator