De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

25 augustus 2016

Masterclass: Geloofwaardigheidsbeoordeling van asielrelazen in cultureel perspectief

Binnen de asielprocedure neemt het asielrelaas een centrale plaats in. Komen er tegenstrijdigheden of ongerijmdheden in voor, dan kan het zijn dat het relaas ongeloofwaardig wordt bevonden. Dat is niet altijd terecht: culturele verschillen tussen een ambtenaar en een cliënt kunnen een oorzaak zijn voor tegenstrijdigheden en ongerijmdheden.
IND Werkinstructie 2014/10 heeft aandacht voor culturele aspecten. Hierin staat dat ambtenaren bij het uitvoeren van de toets rekening moeten houden met interculturele barrières. Dit roept de volgende vraag op: om welke interculturele barrières gaat het met name als we het hebben over de geloofwaardigheidsbeoordeling van asielrelazen? Deze vraag staat centraal in de Masterclass “De geloofwaardigheidsbeoordeling van asielrelazen in cultureel perspectief”. Ook is er aandacht voor de vraag wat advocaten en andere rechtshulpverleners kunnen doen om de kans te beperken dat de verklaringen van cliënten vanwege culturele misverstanden ongeloofwaardig worden bevonden.

Onderwerpen

 • Culturele normen, waarden en gewoontes in belangrijke herkomstlanden
 • Factoren van interculturele communicatie
 • Culturele factoren betrekken in een nabespreking en zienswijze

Leerdoelen

 • Deelnemers verdiepen hun inzicht in de vraag hoe culturele verschillen de beoordeling van een asielaanvraag kunnen hebben beïnvloed.
 • Deelnemers kunnen de culturele context van de verklaringen van cliënten beter in beeld brengen tijdens een nabespreking.
 • Deelnemers zijn beter in staat deze culturele context naar voren te brengen in een zienswijze.
 • Datum, locatie, bijdrage

  Datum: vrijdag 21 oktober 2016
  Duur: van 12.30 tot 17.30 uur (vanaf 12.00 uur inloop met lunchbuffet)
  Locatie: Utrecht centrum
  Bijdrage: € 345,00 p.p.

  Opleidingspunten 

  De algemene raad van de NOvA is van mening dat het aan de advocaat zelf is om op basis van de Verordening op de advocatuur en de Regeling op de advocatuur te beoordelen of de cursus zijn vakbekwaamheid ten goede komt en aan de voorwaarden uit artikel 4.4, vierde lid, van de Verordening op de advocatuur voldoet. De instelling die de cursus aanbiedt hoeft niet door NOvA erkend te zijn. Bent u als advocaat van mening dat de gevolgde cursus bijdraagt aan uw vakbekwaamheid en voldoet aan de genoemde voorwaarden, dan kunt u punten verkrijgen. Volgens de genoemde regelgeving staat voor één uur onderwijs één opleidingspunt.


   Hier aanmelden: http://intercultureeldialoog.nl/masterclass-geloofwaardigheidsbeoordeling-en-cultuur/
  Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


  Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

  Geen opmerkingen:

  Recente berichten


  en meer

  Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

  Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

  Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

  Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

  Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator