De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 augustus 2016

Onderzoek - Hoe Nederland migratieland werd (1)


Ze komen en ze blijven

Begin jaren negentig kwamen opeens grote aantallen vluchtelingen naar Nederland. De politiek en de media waren daar niet op voorbereid. Maar in korte tijd ontwikkelde Nederland zich tot een migratieland.
Monir is haar naam. Ik ken haar al meer dan vijftien jaar, zag haar kinderen opgroeien, kluste met haar ex-man, kookte en at met haar. Soms spraken we over haar verleden. Niet vaak en niet veel. Ik vroeg er wel eens naar, maar Monir vermeed het onderwerp. In de loop van de tijd begreep ik waarom. Het was te pijnlijk. Monir genoot liever van het heden dan dat ze terugkeek op het verleden.
Bezig met dit project over de, zeg, Nederlandse migratieproblematiek van zo’n twintig jaar geleden probeerde ik Monir opnieuw tot spreken te verleiden. Zij behoorde precies tot de groep waarop ik me richtte: degenen die begin jaren negentig naar Nederland waren gekomen, niet alleen Iraniërs zoals zij, maar ook Joegoslaven, Irakezen, Afghanen, Somaliërs en ver­tegenwoordigers van andere bevolkingsgroepen. In 1994 vroegen in totaal zo’n 53.000 vreemdelingen in Nederland asiel aan (een aantal dat pas in 2015 werd overtroffen), het jaar ervoor waren het er 35.000 geweest, het jaar daarna waren het er 30.000, in 1996 ‘slechts’ 23.000, maar vanaf 1997 stegen de aantallen weer. Na de Tweede Wereldoorlog zijn ze nooit zo hoog geweest.
De hoge aantallen migranten betreffen niet alleen Nederland, ze gelden ook voor de rest van Europa, ja zelfs voor heel de wereld. Op het mondiale dieptepunt van 1992 waren er volgens de unhcr 850.000 asielzoekers – en 2,5 miljoen ontheemden. Sindsdien zijn beide aantallen vele malen groter geworden. De laatste cijfers (juni 2016) spreken van respectievelijk 3,2 miljoen asielzoekers en 65 miljoen displaced persons. Het maakt slechts één conclusie mogelijk: de wereldbevolking is sinds de jaren negentig voor de zoveelste keer in de geschiedenis op drift. Monir is één uit talloos veel miljoenen.

De rest van het artikel is via de Groene Amsterdammer (betaald) te lezen: http://www.groene.nl/artikel/ze-komen-en-ze-blijven

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Korting op je studieboeken

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator