De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 februari 2016

Vluchteling Tahmina: 'Als je Westers wilt leven, wacht je echt niet tot de oorlog uitbreekt.'


Vluchten doe je niet zomaar, dat weten de vrouwen in de nieuwe VROUW glossy als geen ander. Zij vertellen over hun weg naar Nederland en hoe je een leven opbouwt als je alles achter hebt moeten laten. "Als je Westers wilt leven, wacht je echt niet tot de oorlog uitbreekt."

Vluchteling

Tahmina Akefi (32) is journalist, auteur en spreker. Ze is geboren in Afghanistan, maar woont nu in Amsterdam samen met haar vriend. "Ik voel me de laatste tijd minder thuis in Nederland. Mensen zeggen wel dat de vluchtelingendiscussie niet over mij gaat, maar natuurlijk gaat het wel over mij. Ook mijn familie is gevlucht en dat doe je niet zomaar."


Westers leven

"Mensen denken daar heel makkelijk over, alsof je voor je plezier alles achterlaat om ergens anders een luxe leventje te gaan leiden. Als ik lezingen geef vraag ik mijn publiek of ze zich weleens afvragen waarom Syriërs nu pas massaal vluchten en niet zes jaar geleden al. Als je zo graag een Westers leven wilt, wacht je echt niet tot er oorlog uitbreekt."
"Dat geldt ook voor mijn ouders die voor de oorlog geen reden hadden om weg te gaan. Iedereen leeft toch het liefst in zijn eigen land. Als ik er een menswaardig bestaan zou kunnen opbouwen, ging ik morgen nog terug naar Afghanistan. Vluchten doe je alleen als de dood je overal achtervolgt. Als het leven ophoudt en het overleven begint."

Lees hier de rest van her artikel: https://vrouw.nl/vrouw_glossy/29661/vluchteling_tahmina_als_je_westers_wilt_leven_wacht_je_echt_niet_tot_de_oorlogInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator