De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 februari 2016

Cursus Actualiteiten BestuursrechtDoelgroep: Advocaten en overheidsjuristen
Datum en tijd: 12 mei 2016 van 09.30 - 17.00 uur
Locatie: Sanadome, Nijmegen (info)
Aantal: Maximaal 35 personen
Punten: 6 PO-punten NOvA
Prijs:

€ 635,- inclusief cursusmateriaal en catering
(vrijgesteld van btw)
inschrijfbutton

Wie het bestuursrecht overziet, moet constateren dat er nauwelijks rust aan het front is. De ontwikkelingen rond de Algemene wet bestuursrecht vormen daarbij een belangrijke spil. Zo is er inmiddels veel jurisprudentie over de toepassing van onder meer het relativiteitsvereiste en de finale geschilbeslechting door de bestuursrechter (op grond van de Wet aanpassing bestuursprocesrecht uit 2013). Wat betreft de wetgeving wacht de nieuwe regeling over nadeelcompensatie op inwerkingtreding en zit de “Wet bevordering van mediation in het bestuursrecht” in de pijplijn. Ten slotte is er een nieuwe regeling voor gecoördineerde besluitvorming in voorbereiding (die samenhangt met de toekomstige Omgevingswet).
De volgende onderwerpen komen o.a. aan de orde:
1. Recente wetgeving (met name de Wet aanpassing bestuursprocesrecht): de jurisprudentie.
2. Toekomstige wetgeving, in het bijzonder:
  • Wet nadeelcompensatie;
  • Wet bevordering van mediation in het bestuursrecht;
  • Concept nieuwe coördinatieregeling Awb.
3. Belangrijkste jurisprudentie van het afgelopen jaar, met name over:
  • Niet tijdig beslissen (dwangsom en lex silencio positivo);
  • Algemeen bestuursrecht (divers);
  • Procesrecht;
  • Handhaving (divers: onder meer het overtredersbegrip).
Deze cursus biedt u in één dag een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar en de verwachte ontwikkelingen van het aankomende jaar.
Docenten
Van _Dam_Rogier Lam 10092012
Mr. R.J. van Dam, hoofddocent recht Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Mr. T.E.P.A. Lam, advocaat Hekkelman Advocaten & Notarissen, Nijmegen, en senior docent bestuursrecht, Radboud Universiteit

Programma09.00 - 09.30 uur Ontvangst en registratie
09.30 - 12.45 uur Actualiteiten Bestuursrecht, mr. R.J. van Dam
12.45 - 13.45 uur Lunch
13.45 - 17.00 uur Actualiteiten Bestuursrecht, mr. T.E.P.A. Lam

Koffie/theepauze om 11.00 en 15.15 uur


Hier te vinden: http://www.ru.nl/cpo/alle-opleidingen/vm-cursusaanbod/regio-arnh-nijmegen/red-koppelingen/actualiteiten/?utm_source=Ars+Aequi&utm_campaign=3b897b05f2-18_02_2016_Librinieuwsbrief2_18_2016&utm_medium=email&utm_term=0_6da9d3a020-3b897b05f2-13377081Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator