De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 februari 2016

Bezint er ge begint met een criminele carriere en slechts een verblijfsvergunning: Enkele reis Irak


Voor Pekar houdt het op. Hij moet het land uit

Criminele asielzoeker Pekar Shaban is twee keer veroordeeld. Hij heeft zijn straf uitgezeten en moet nu Nederland verlaten. Ondanks zijn glansrijke reïntegratie.


Het ticket is al geboekt. Een enkele reis, morgen. Dan zal vanaf Schiphol een vliegtuig vertrekken naar het noorden van Irak. Op een van de stoelen zal, als het aan de Nederlandse staat ligt, een 25-jarige jongen zitten, opgegroeid in het Gooi.
Niet dat hij wil. Hij kent er niemand. Hij heeft in Nederland de basisschool doorlopen, de middelbare school. Zijn ouders hebben een koophuis in Eemnes. Zijn moeder is fysiotherapeut, zijn vader – tot voor kort – IT’er. Hij is hier opgegroeid, stond als puber te sjansen op de dansvloer van City Light in Hilversum.
Liefst wil hij blijven. In Nijmegen, waar hij een eigen huis heeft. Daar heeft hij net zijn eerste jaar koksopleiding op het roc afgerond. Daar werkt hij als hulpkok in een restaurant en heeft hij collega’s die ook zijn vrienden zijn geworden. Eigenaren Mark en Loes en Lina, Dominique, vaste gast Leon, met wie hij na werktijd gesprekken voert over politiek, religie. Of God bestaat – hij weet het niet, zoals wel meer Nederlanders.
Tweemaal is hij veroordeeld voor een delict. Een poging tot afpersing in 2008. Een woningoverval met poging tot zware mishandeling in vereniging in 2010. Hij kreeg er een gevangenisstraf voor van in totaal vijf jaar en drie maanden. Die straf heeft hij uitgezeten.
Maar voor hem geldt een extra sanctie. Hij moet het land uit, hij is hier niet geboren. De komende tien jaar mag hij Europa niet meer in.

Lees verder in het originele artikel in het NRC: http://www.nrc.nl/next/2016/02/09/voor-pekar-houdt-het-op-hij-moet-het-land-uit-1586406
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator