De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 februari 2016

De veermannen van de Sahara

Mensensmokkel De stad Agadez in het noorden van Niger is de hoofdstad van de mensensmokkel tussen West-Afrika en Europa. Bestrijding van de smokkel is geen prioriteit: wie deze enige bron van inkomsten weghaalt, drijft jonge mannen in de armen van jihadisten.


Generaties lang wordt er al gesmokkeld vanuit deze woestijnstad in Niger in het hart van de Sahel naar de buurlanden Algerije en Libië. Al sinds de vijftiende eeuw is Agadez met zijn zanderige straten vol huizen gemaakt van kleisteen de belangrijkste handelspost tussen West- en Noord-Afrika. Nu is zij verworden tot hoofdstad van de mensensmokkel in West-Afrika, ondanks de miljarden die Europa de regeringen in de Sahel beloofd heeft voor de bestrijding ervan. „Niemand zal ons stoppen”, zegt Musa. „Nooit.”
Drie weken bracht ik door in de stad die geldt als grootste doorvoerhaven van West-Afrikaanse migranten naar Europa. Iedere maandag zag ik honderden mensen vertrekken. Niemand legde hen een strobreed in de weg. Bij het vallen van de avond dansen tientallen Toyota’s over de hobbelwegen de stad uit, richting Libië. Elk met zeker 25 migranten in de achterbak. Verder op de route worden de auto’s opgepikt door een konvooi van het regeringsleger van Niger, die hen gewapende geleide biedt tot aan de grens met Libië.

Lees het hele artikel in het NRC via deze link: http://www.nrc.nl/handelsblad/2016/02/20/de-veermannen-van-de-sahara-1589973


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er
staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator