De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 februari 2016

Zeventig gasten aan Syrische maaltijd

foto's Han de Bruin (www.handebruinfotografie.nl)foto's Han de Bruin (www.handebruinfotografie.nl)
Op vrijdagavond 12 februari stroomde De Bakkerij vol met zo’n 35 Leidse gasten die zich hadden opgegeven voor de Multicultikookavond, benieuwd naar wat de Syrische vluchtelingen hadden gekookt. Een zelfde aantal vluchtelingen kwam mee vanuit de Noodopvang aan de Wassenaarseweg.

Mag het iets meer zijn?

Ik kreeg het een beetje benauwd; er zou maar gekookt worden voor hooguit 50 personen. Maar de vrouwen achter de bar in de Ovenruimte stelde me gerust: er was eten genoeg. Daags van te voren was Rena begonnen met de voorbereidingen. Ze was inmiddels bekend met onze keuken, want ze had ook de hapjes bij de Nieuwjaarsontmoeting verzorgd. En op deze vrijdag is Rena ’s ochtends begonnen met een ploegje, terwijl alles werd op de foto werd gezet door Han de Bruin.

Een feestelijk maal

Er was een heerlijk gevarieerd menu samengesteld van rijst,  vlees en rijst in druivenbladeren, minipizza’s, kip, kippenlevertjes, iets met kikkererwten, heerlijk  gekruid, noten, toetjes klaargezet op karren. Het zag er allemaal feestelijk uit. Een aantal jonge mannen uit de noodopvang bood spontaan aan om te helpen met het dekken van de tafels, sjouwde nog extra tafels uit kantoren bij en hielp met het inschenken van frisdrank.

Een warm welkom

Zo rond kwart voor zeven riepen we alle bezoekers naar het Atrium, waar een van de vluchtelingen op de piano speelde en er gezellig werd gepraat. Een warm welkom aan iedereen, een dankjewel aan de kookploeg, uitleg over wat er was gekookt, nog even info over het afrekenen en de vluchtelingen houden we vrij. Daarna terug naar de Ovenruimte waar de borden werden opgeschept. Er was echt genoeg!  Op aandringen van ons zaten de bezoekers gemengd aan tafel en werd er zelfs hier en daar in het Nederlands gepraat; vooral de jongere vluchtelingen die op school zitten kunnen ons prima verstaan.

Een toetje en meer

Na het hoofdgerecht werden we verrast met een heerlijk toetje, smaakvolle rijstepap met kokos en een stukje cake met walnoot en aardbeienjam. Heel erg lekker. Het was een topavond, er zijn veel nieuwe contacten gelegd en afspraken gemaakt voor een bezoek bij mensen thuis of ergens in de stad.

In de bloemen gezet

Eén van de bezoekers had rozen meegenomen voor de kookploeg  en na de maaltijd werden ze nogmaals extra bedankt. Het afwassen en opruimen verliep supersoepel. Toen ik om half tien naar mijn kantoor liep om de financiën af te handelen leek het alsof er niets gebeurd was. Veel dank aan de kookploeg van Vluchtelingen uit de Noodopvang aan de Wassenaarsweg.
Het was een heel speciale Multicultikookavond!
Jacqueline Schoonwater


 Hier staat het originele bericht: http://www.debakkerijleiden.nl/nieuws/2016/02/zeventig-gasten-aan-syrische-maaltijd

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator