De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 februari 2016

Nepadvocaat Frank K. uit Leiden krijgt werkstraf voor oplichten asielzoekers


DEN HAAG - Volgens de Haagse rechtbank is 'jurist' Frank K. (52) uit Leiden een oplichter. De man zou asielzoekers juridisch begeleiden, maar hij geeft zich valselijk uit voor advocaat.
Daarom veroordeelde de rechter hem tot 200 uur werkstraf, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een geldboete van 750 euro, meldt het Leidsch Dagblad. Dat is dezelfde straf als het openbaar ministerie eiste tijdens de behandeling van de strafzaak twee weken geleden.


K. verdiende aan vier asielzoekers uit Marokko, Iran en Irak ruim 11.000 euro. Dat honorarium zou te hoog zijn geweest voor het werk dat K. voor hen deed.

Misbruik van titel 'advocaat'

'Verdachte heeft meer dan drie jaar de titel van advocaat gevoerd zonder daartoe gerechtigd te zijn', stelt de rechtbank. 'Verschillende rechtzoekenden heeft hij op deze wijze opgelicht. Hij heeft bij personen in vreemdelingenbewaring de suggestie gewekt dat hij beter werk zou verrichten dan de sociale advocatuur, niet tegengesproken dat hij advocaat is, in de naam van zijn kantoor het woord 'lawyers' vermeld en (grote) bedragen voor zijn werkzaamheden gevraagd.'

Toen K. in 2011 een waarschuwing kreeg van de Orde van Advocaten om de titel van advocaat niet te gebruiken, trok hij zich daar niets van aan. 'Hij lijkt niet in te zien dat hij door zijn handelen de rechtzoekenden heeft benadeeld en niet - zoals hij zelf stelt - heeft geholpen', aldus de rechter.

In opspraak

De Leidenaar is al langere tijd in opspraak. Zo had hij de reputatie kansloze asielprocedures op te starten voor een torenhoog honorarium, waarvoor hij te weinig zou uitvoeren. In 2014 failleerde hij. Een aantal teleurgestelde klanten hadden met succes hun geld terug geëist bij de kantonrechter.

 Zie: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3062581/Nepadvocaat-Frank-K-uit-Leiden-krijgt-werkstraf-voor-oplichten-asielzoekers

 en ook: http://www.omroepwest.nl/nieuws/3062581/Nepadvocaat-Frank-K-uit-Leiden-krijgt-werkstraf-voor-oplichten-asielzoekers


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator