Raad van State: ๐—ฆ๐˜๐—ฎ๐—ฎ๐˜๐˜€๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐—ฟ๐—ฒ๐˜๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐˜€ ๐—&๐—ฉ ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ฎ๐—ณ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฒ๐—บ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ถ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐˜‡๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ณ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ

In een uitspraak van woensdag 9 juni heeft de Afdeling bestuursrechtspraak bepaald dat de staatssecretaris van J&V ten onrechte heeft afgezien van het horen van een vreemdeling. De vrouw had bezwaar gemaakt tegen de weigering van de staatssecretaris om haar een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) te verlenen, maar de staatssecretaris zag ervan af om haar daarover te horen.


De Afdeling bestuursrechtspraak oordeelt in deze uitspraak dat wat de vreemdeling in bezwaar over de persoonlijke omstandigheden van haar echtgenoot (de referent) had aangevoerd, aanleiding had moeten zijn om haar daarover te horen. Zij gaf toen ook al aan dat de afwijzing onevenredig uitpakt voor haar en haar minderjarige kind. Omdat de vreemdeling niet is gehoord, bepaalt de Afdeling bestuursrechtspraak dat dit nu alsnog moet gebeuren. Daarna zal de staatssecretaris een nieuwe beslissing moeten nemen over de vraag of zij in aanmerking komt voor een mvv.

Bron: Raad van State

 

Overwegingen

1.       De vreemdeling klaagt in haar enige grief terecht dat de rechtbank ten onrechte heeft overwogen dat de staatssecretaris ervan kon afzien haar over haar bezwaar te horen. De rechtbank heeft geen recht gedaan aan de door de vreemdeling aangevoerde beroepsgronden hierover. Gelet op wat de vreemdeling in de bezwaarfase over de persoonlijke en bijzondere omstandigheden van de referent heeft aangevoerd, kan namelijk niet op voorhand worden gezegd dat er redelijkerwijs geen twijfel over mogelijk was dat het bezwaar niet kon leiden tot een ander oordeel dan vervat in het besluit van 19 mei 2020. De rechtbank is dan ook tot een onjuiste conclusie gekomen over de hoorplicht in bezwaar. Omdat de vreemdeling ook al in haar bezwaarschrift heeft gemotiveerd dat het besluit voor haar onevenredig uitpakte, had de staatssecretaris haar hierover in bezwaar moeten horen (zie de uitspraak van de Afdeling van 23 april 2021, ECLI:NL:RVS:2021:878).

1.1.    De grief slaagt.

2.       Het hoger beroep is gegrond. De uitspraak van de rechtbank wordt vernietigd. Het beroep is gegrond en het besluit van 19 mei 2020 wordt vernietigd. De staatssecretaris moet de proceskosten vergoeden. Omdat de griffier geen griffierecht heeft geheven, hoeft de staatssecretaris dat niet te vergoeden.

De uitspraak staat hier: https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@125678/202006920-1-v2/

 

 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

๐—ช๐—ผ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฑ๐—ฎ๐—ด ๐Ÿญ๐Ÿณ ๐—ท๐—ฎ๐—ป๐˜‚๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ถ๐—ท๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐—บ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ‘๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliรซnten met veel geld afschrikken.”

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Artikel over schrijnende gevolgen afschaffing ouderenbeleid -Koop vandaag het Reformatorisch Dagblad:

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn