VACATURE: Medewerker Horen en Beslissen De Immigratie- en Naturalisatiedienst

De Directie Asiel en Bescherming is voor de locatie Zevenaar op zoek naar meerdere medewerkers Behandelen en Ontwikkelen.
De migratievraagstukken van vandaag vragen om weloverwogen beslissingen. Help jij ons land om die te nemen? Wij zoeken een doortastende professional die zich thuis voelt in het vreemdelingenrecht en belangen goed tegen elkaar kan afwegen. 
Wat ga je doen?Werken op de locatie Zevenaar is werken in een boeiende omgeving, waar samenwerken, inspelen op snel veranderende omstandigheden en werkplezier hand in hand gaan.
De locatie Zevenaar is een aanmeldcentrum en een van de vier locaties waar asielaanvragen in de zogenaamde Algemene en Verlengde Asielprocedure worden behandeld. We werken daarbij in een dynamische omgeving en in samenwerking met ketenpartners zoals het COA, Vluchtelingenwerk en interne partners welke ook op de locatie Zevenaar vertegenwoordigd zijn. Zevenaar is een van de grootste aanmeldcentra van Nederland, waar naast het afhandelen van asielaanvragen ook werkzaamheden in het kader van de Dublinverordening worden uitgevoerd. Daarnaast wordt er ook op nareisaanvragen beslist. We verwachten van medewerkers dat ze multi-inzetbaar zijn op de verschillende werksoorten.
AsielJe neemt gehoren af, zowel eerste als nader gehoren. Het eerste gehoor is bedoeld om de identiteit, nationaliteit en reisroute van een asielaanvrager vast te leggen. In steeds meer gevallen volstaan we met het verifiëren van de gegevens die bij aanmelding zijn vastgelegd in een zogenaamd  verificatiegehoor. Bij een nader gehoor achterhaal je waarom iemand zijn land is ontvlucht. Ook in het kader van nareisaanvragen, aanvragen die gaan over gezinshereniging na verlening van een asielvergunning, neem je gehoren af met de referent en het familielid in het buitenland via videoconference.  Bij elk gesprek is een tolk aanwezig.  Jij voert het gesprek, houdt de regie en rapporteert ondertussen. Je verstrekt informatie aan vreemdelingen en hun vertegenwoordigers over de asielprocedure.
Daarnaast beslis je op aanvragen. Je controleert of dossiers volledig zijn (ook digitaal) en laat eventueel nader onderzoek doen. Denk aan taalanalyses, strafrechtelijke onderzoeken en onderzoeken naar misbruik, misdaden, opvallend reisgedrag of criminele activiteiten. Op grond van de Dublinverordening worden terug- en overnameverzoeken geschreven naar de Dublinlidstaten. Het dossier analyseer je op juridisch-inhoudelijke aspecten. Je scheidt hoofd- en bijzaken, je weegt belangen tegen elkaar af en formuleert op basis van de beschikbare informatie een beslissing die goed gemotiveerd is.
Een correcte en tijdige verwerking van alle informatie in ons geautomatiseerd digitaal systeem is erg belangrijk in jouw werk. Net zoals een goede samenwerking en informatie-uitwisseling met collega's en ketenpartners. Je kijkt over de grenzen van je eigen taken heen en je neemt je verantwoordelijkheid binnen de asielketen. Er wordt een flexibele inzet van je verwacht die niet per definitie wordt begrensd door een directie, afdeling of team waar je als medewerker formeel werkzaam bent. De werkzaamheden waarmee je wordt belast, kunnen per locatie verschillen. In verband met ontwikkelingen op Europees niveau kan het zijn dat je af en toe voor je werk naar het buitenland gaat.

Je hebt een hbo-diploma of verwacht deze binnen 6 maanden af te ronden. We staan open voor alle studierichtingen.
  • Je hebt enige ervaring of affiniteit met het controleren en analyseren van dossiers op juridisch-inhoudelijke aspecten. Dit lezen we graag terug in jouw motivatiebrief.
  • Je spreekt en schrijft begrijpelijk en correct Nederlands en beheerst ook het Engels.
  • Het is een pre als je kennis van of ervaring met het vreemdelingenrecht hebt.
Jouw competenties
  • Oordeelsvorming
  • Integriteit
  • Klantgerichtheid
  • Resultaatgerichtheid
  • Samenwerken

 Meer: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/medewerker-horen-en-beslissen-IND-2019-0095?utm_source=LinkedIn&utm_campaign=social_share&utm_medium=Social#0

Op zoek naar freelance opdrachten?


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)