Vacature: Medewerker Horen en Beslissen bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst


De migratievraagstukken van vandaag vragen om weloverwogen beslissingen. Help jij ons land om die te nemen? Wij zoeken doortastende professionals die zich thuis voelen in het vreemdelingenrecht en belangen goed tegen elkaar kunnen afwegen. 
De Directie Asiel en Bescherming heeft meerdere vacatures van medewerker Behandelen en Ontwikkelen (schaal 10). Het gaat hier om vrijgekomen structurele functies op verschillende locaties.
Werken op de locaties van de IND is werken in een boeiende omgeving, waar samenwerken, inspelen op snel veranderende omstandigheden en natuurlijk werkplezier hand in hand gaan. Momenteel werven wij landelijk voor zowel de werksoorten Asiel als Bescherming. Niet elk onderdeel komt op elke locatie voor. De werkzaamheden waarmee je wordt belast, kunnen per locatie verschillen, ieder met zijn eigen dynamiek. Hieronder lees je meer over deze twee werksoorten.
Asiel
Je neemt gehoren af, zowel eerste als nader gehoren. Het eerste gehoor is bedoeld om de identiteit, nationaliteit en reisroute van een asielaanvrager vast te leggen. In steeds meer gevallen volstaan we met het verifiëren van de gegevens die bij aanmelding zijn vastgelegd in een zogenaamd  verificatiegehoor. Bij een nader gehoor achterhaal je waarom iemand zijn land is ontvlucht. Wanneer er nareisaanvragen zijn, aanvragen die gaan over gezinshereniging na verlening van een asielvergunning, neem je gehoren af met de referent en het familielid in het buitenland via videoconference. Bij elk gesprek is een tolk aanwezig. Jij voert het gesprek, houdt de regie en rapporteert ondertussen. Je verstrekt informatie aan vreemdelingen en hun vertegenwoordigers over de asielprocedure.
Daarnaast beslis je op aanvragen. Je controleert of dossiers volledig zijn en laat eventueel nader onderzoek doen. Denk aan taalanalyses, strafrechtelijke onderzoeken en onderzoeken naar misbruik, misdaden, opvallend reisgedrag of criminele activiteiten. Ook kan het voorkomen dat je op grond van de Dublinverordening terug- en overnameverzoeken naar de Dublinlidstaten. Het dossier analyseer je op juridisch-inhoudelijke aspecten. Je scheidt hoofd- en bijzaken, je weegt belangen tegen elkaar af en formuleert op basis van de beschikbare informatie een beslissing die goed gemotiveerd is.
Bescherming
Een aantal teams in Den Haag, Zwolle en Den Bosch is belast met de afhandeling van reguliere aanvragen ingediend aan het loket en de bezwaarschriften tegen de afwijzing daarvan. Daar behandel je bezwaarschriften gericht tegen de afwijzing van een Visum Kort verblijf, gender gerelateerde aanvragen, aanvragen voor Nareis, voorstellen tot ongewenst verklaring of voornemens en voorstellen tot intrekking, zowel van reguliere en asielvergunningen als van het Nederlanderschap op grond van Fraude.
Een correcte en tijdige verwerking van alle informatie in ons geautomatiseerd digitaal systeem is erg belangrijk in jouw werk. Net zoals een goede samenwerking en informatie-uitwisseling met collega's en ketenpartners. Je kijkt over de grenzen van je eigen taken heen en je neemt je verantwoordelijkheid binnen de asielketen. Er wordt een flexibele inzet van je verwacht die niet per definitie wordt begrensd door een directie, afdeling of team waar je als medewerker formeel werkzaam bent.
De werkzaamheden waarmee je wordt belast, kunnen per locatie verschillen, ieder met zijn eigen dynamiek. Zo zijn er locaties, waaronder Schiphol, Zevenaar, Budel en Den Bosch waar de vreemdelingen instromen en asielaanvragen worden afgehandeld. Deze vaak onvoorspelbare instroom brengt de nodige dynamiek in het proces met zich mee. De locatie Zevenaar is een van de grootste locaties van Nederland, waar naast asielaanvragen ook werkzaamheden in het kader van de Dublinverordening worden uitgevoerd. Op de locatie Den Haag worden alleen werkzaamheden verricht ten behoeve van Bescherming en op de beoogde locatie Leiden worden uitsluitend werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot nareis aanvragen. In verband met ontwikkelingen op Europees niveau kan het zijn dat je af en toe voor je werk naar het buitenland gaat.

Meer info: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/medewerker-horen-en-beslissen-leiden-IND-2019-0092#0

Doe een gratis Proefles!

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam