Vacature Promovendi ‘Tolerant migrant cities? The case of Holland 1600-1900’

De Faculteit der Geesteswetenschappen, Instituut voor Geschiedenis en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) zoeken twee  
Promovendi ‘Tolerant migrant cities? The case of Holland 1600-1900
Projectbeschrijving
Bij de sectie Sociale en Economische Geschiedenis van het Instituut voor Geschiedenis van de Faculteit der Geesteswetenschappen en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam is per 1 januari 2020 plaats voor twee enthousiaste promovendi met aantoonbare belangstelling voor sociaaleconomische en culturele geschiedenis.
Het onderzoek richt zich op de vraag in hoeverre het beeld dat Hollandse steden in de periode 1600-1900 het toonbeeld vormden van tolerantie moet worden bijgesteld. Is het inderdaad zo dat steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Delft en Leiden in de Gouden Eeuw de vele migranten zonder noemenswaardige conflicten verwelkomden? Om deze vraag te beantwoorden, onderzoekt dit project de positie van migranten in de rechtspraak en analyseren we conflicten tussen migranten en autochtonen in de periode 1600-1900. Naast twee promovendi zal er ook een postdoc worden aangesteld.
Het onderzoek wordt gefinancierd door de Nederlands Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in het kader van het Open Competitie programma. Een van de promovendi wordt aangesteld bij het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden, de ander bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam.
Werkzaamheden
  • Het schrijven van een proefschrift in het Nederlands of Engels binnen vier jaar;
  • Het publiceren van de onderzoeksresultaten in peer-reviewed academische tijdschriften;
  • Het mede organiseren van workshops en conferenties;
  • Het presenteren van de onderzoeksresultaten in workshops en conferenties;
  • Het beschikbaar maken van de onderzoeksresultaten voor een tentoonstelling in een museum;
  • Het participeren in PhD-cursussen;
  • Het verzorgen van BA-onderwijs binnen de sectie Economische en Sociale Geschiedenis in het tweede en derde jaar van de aanstelling.
Uw profiel
  • (Res)MA Geschiedenis;
  • Aantoonbare belangstelling voor de Nederlandse vroegmoderne geschiedenis;
  • Affiniteit met de thema’s migratie, steden en criminaliteit;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands;
  • Goede beheersing van het Engels;
  • Ervaring in het werken met en lezen van oud schrift;
  • Ervaring met Excel en of Access;
  • Zelfstandig en in teamverband kunnen werken.
Beschrijving organisatie
De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de filosofie, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘Bij ons leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. Met 930 medewerkers verzorgt de faculteit 27 master- en 25 bacheloropleidingen voor circa 7.000 studenten. Meer informatie: Faculteit Geesteswetenschappen.

Het Instituut voor Geschiedenis is een van de zes wetenschappelijke instituten van de faculteit. Het instituut is verantwoordelijk voor het grootste deel van het historisch onderwijs en onderzoek dat binnen de Universiteit Leiden wordt uitgevoerd en telt ruim 120 medewerkers. Het instituut combineert een brede aandacht voor historische ontwikkelingen en fenomenen met een duidelijke focus op verbindingen en vergelijkingen in tijd en ruimte. Een traditie van bestudering van primaire bronnen gaat vergezeld van een probleemgestuurde aanpak en een duidelijke inkadering in historiografische debatten.
De kracht van het instituut ligt vooral in de breedte van het onderzoek tussen en binnen Europese, Amerikaanse, Aziatische en Afrikaanse samenlevingen, de specifieke beoefening van de vaderlandse geschiedenis, de methodologische diversiteit en de interactie met kennis- en erfgoedinstellingen (bibliotheken, archieven en musea). Zie voor meer informatie onze website. Het onderzoek sluit aan bij het onderzoeksprogramma Cities, Migration, and Global Interdependence van het Instituut voor Geschiedenis.
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), waarvan de onderzoeksafdeling door de internationale evaluatiecommissie in 2018 als ‘excellent’ werd beoordeeld, en houdt zich bezig met de geschiedenis van arbeid in een historisch en mondiaal perspectief. Voor meer informatie: IISG Onderzoeksprogramma.
Wij bieden
Het betreft een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Na een positieve evaluatie volgt een verlenging van drie jaar (fte 1.0) of vier jaar (fte 0.8). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.325,- en maximaal € 2.972,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
Daarnaast kennen de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.
Diversiteit
De Universiteit Leiden en het IISG hechten groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Nadere inlichtingen over deze functie zijn te verkrijgen bij prof. dr. Manon van der Heijden, e-mail: M.P.C.van.der.Heijden@hum.leidenuniv.nl of prof. dr. Leo Lucassen, e-mail: leo.lucassen@iisg.nl.

Solliciteren
U kunt tot en met 31 oktober 2019 online solliciteren via de blauwe button bovenaan deze pagina. Uw sollicitatie ontvangen wij graag in de vorm van één pdf met als naam LAB + uw naam en met daarin een motivatiebrief, een curriculum vitae  en twee referenties (alleen namen en contactgegevens) en één pdf van de MA-thesis met als naam LAB MA thesis + uw naam.

Bron: https://www.universiteitleiden.nl/vacatures/2019/q3/19-415-6426-promovendi-tolerant-migrant-cities-the-case-of-holland-1600-1900?utm_source=Indeed&utm_medium=organic&utm_campaign=Indeed




Doe een gratis Proefles!

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt