De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 augustus 2019

VACATURE: (Senior) juridisch medewerker, team Bestuursrecht 1-2 bij de rechtbank in Den Haag


Den Haag
€2.696 per maand

Wat je gaat doen

Als (senior) juridisch medewerker lees je (complexe) juridische dossiers (veelal twee rechtsgebieden) en maak je hiervan een analyse. Op zitting ondersteun je de rechter en stel je het proces-verbaal op. In raadkamer treed je op als gesprekpartner van de rechter en concipieer je op (summiere) aanwijzingen uitspraken. Je bewaakt het gehele proces van activiteiten om te zorgen voor een efficiënt verloop van de zaak. Je houdt wetgeving en jurisprudentie bij.
Bij de senior functie behoren ook werkzaamheden ten behoeve van het team, zoals het opleiden van beginnende juridisch medewerkers.
De rechtbank Den Haag is onderverdeeld in vijftien teams. Er zijn drie bestuursrecht teams. Het betreft een vacature bij team Bestuursrecht 1 (Sociale zekerheid, Participatiewet en Omgevingsrecht) en team Bestuursrecht 2 (Vreemdelingen-, (militaire) ambtenarenrecht en een groot aantal andere bestuursrechtelijke rechtsgebieden)
De teams worden aangestuurd door een teamvoorzitter en twee hoofden juridische ondersteuning. Zij worden ondersteund door twee managementondersteuners en twee roosteraars. Daarnaast bestaat het team uit (senior) rechters, stafjuristen en (senior) juridisch medewerkers.

Wat we je bieden

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens het ARAR, het algemeen Rijksambtenarenreglement:
 • Een salaris in schaal 9 of 10. Het salaris bedraagt minimaal € 2.696,11 (schaal 9) en maximaal € 4.229,30 (schaal 10), gebaseerd op een 36-urige werkweek.
 • Verlof van 144 + 21,6 wettelijke resp. bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur.
 • Vakantiegeld 8% en eindejaarsuitkering 8,3%.
 • Pensioenopbouw volgens het ABP.
 • Goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
 • Ook heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wat we van je vragen

Je beschikt over een goed analytisch vermogen, kunt logisch redeneren en snel hoofd- en bijzaken scheiden. Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden. Je hebt een flexibele instelling, bent communicatief en je kunt zelfstandig werken. Daarnaast ben je zorgvuldig, accuraat en kun je goed onder (tijds-)druk presteren. Om deze functie op goed niveau te kunnen uitoefenen, heb je ook nog:
 • een juridische academische opleiding afgerond.
 • bij voorkeur kennis van en ervaring in het algemene bestuursrecht en/of vreemdelingenrecht.
 • ervaring in een van bovengenoemde rechtsgebieden (is een pre)
 • een uitstekende beheersing van het Nederlands.

Interesse?

Zoek jij inhoudelijke veelzijdigheid en uitdaging en wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze functie bij de Rechtspraak iets voor jou. Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan tot 8 september 2019. Je brief richt je aan de heer mr. drs. H.A.G. Nijman, teamvoorzitter.
Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Ed Rietbroek (team Bestuursrecht 1 via (06) 256 558 27) en Madelon Tijsma (team Bestuursrecht 2 via (06) 256 584 82), beiden Hoofd juridische ondersteuning.
Vragen over de sollicitatieprocedure kan je stellen aan Yolande Roso, medewerker administratie via (06) 256 584 16 of via e-mail: wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op: sollicitaties via de e-mail worden niet in behandeling genomen.
Bijzonderheden:
 • (Interne) detachering behoort tot de mogelijkheden.
 • Wij verzoeken je uitsluitend te reageren, indien je aan de gestelde opleidings- en ervaringseisen voldoet.
 • Afhankelijk van opleiding, achtergrond en ervaring zal plaatsing in de functie van juridisch medewerker of senior juridisch medewerker plaatsvinden.
 • Reflecteren naar de functie van Senior Juridisch medewerker is alleen mogelijk indien je reeds voldoet aan de functie-eisen conform het functieprofiel van Senior Juridisch medewerker Schaal 10.
 • Ben je een verplicht Van-Werk-Naar-Werk (VWNW)-kandidaat? Geef dit dan duidelijk aan bovenaan je brief. Wij ontvangen graag een bewijsstuk van je VWNW-status, bijvoorbeeld een besluit. Alleen dan kunnen we je sollicitatie in behandeling nemen. Je kunt als interne kandidaat hier nadere informatie bekijken.
 • Voor een niet VWNW-kandidaat: hou er rekening mee dat de procedure langer kan duren dan de termijn die in de standaard ontvangstbevestiging staat aangegeven. De procedure heeft namelijk een opschortende werking wanneer een VWNW-kandidaat gesolliciteerd heeft.
 • Om te beoordelen of er sprake is van voldoende juridisch inzicht en taalvaardigheid kan het maken van een schrijftest (behandeling van een casus) onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • De gesprekken staan gepland in de periode van 16 t/m 27 september 2019.
 • We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.
Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

 https://www.indeed.nl/rc/clk?jk=16abf0a9ad748001&fccid=acae91e63df0d040&vjs=3


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator