Nieuw boek: Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek UPDATED


 Ook handig voor de afgestudeerde jurist (update: Ik he het binnen en zeker als je als organisatie of als advocaat een artikel wilt schrijven of een uitgebreide casestudy aan de IND wilt voorleggen een handig boek. Ik ga het helemaal doorspitten want ook mijn scriptiestudenten kunnen hier wat mee)

Wegwijs in praktijkgericht (sociaal)juridisch onderzoek leert studenten van de opleidingen Sociaal Juridische Dienstverlening en HBO-rechten hoe je een praktijkgericht (sociaal) juridisch onderzoek uitvoert.
De student wordt wegwijs gemaakt door in elf stappen de onderzoeksfasen te doorlopen om tot een verslaglegging van het juridisch onderzoeksrapport, scriptie of beroepsproduct te komen. Hierbij wordt de student ondersteund met voorbeelden uit de praktijk middels casus, praktische instrumenten en beeldmateriaal, zoals schema's, tekeningen en icoontjes.
Het boek is geschreven in een toegankelijke taal. Elk hoofdstuk begint met een inleidende casus of situatie waarin de student zich herkent. Aan het einde van elk hoofdstuk volgt een samenvatting en een verklarende woordenlijst van definities en begrippen.
In dit boek ligt de focus op de praktische benadering van de uitvoering van onderzoek en de vertaalslag naar de (sociaal)juridische beroepspraktijk. Het boek is bruikbaar voor zowel de beginnende als ervaren onderzoeker en kan als leidraad worden gebruikt in studiejaar 1 t/m 4.




Als je op deze link klikt kom je op de pagina waar dit boek wordt verkocht










******************************************************
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?