De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 augustus 2017

Jaafar en Kenren laten zien hoe moeilijk het Nederlandse onderwijs voor vluchtelingen is


Het afgelopen halfjaar gaf ik les aan   de Internationale Schakelklas Het Pontem College in Nijmegen. Eerder maakte ik radio en schreef ik over vluchtelingen. Dit leek me een nuttige vervolgstap.

Dat vertelde ik ook aan de klas van Jaafar Aburas (Syrië, 19), van de appjes hierboven. Hij keek me ongelovig aan. Dat ik het ook deed omdat ik het leuk vond, ging er bij hem echt niet in.

Hij kreeg gelijk: binnen twee maanden vond ik het niet meer leuk. Er zijn leerlingen die al onderwijs genoten hebben en zich ambitieus door de lesstof heen werken.

Maar veel andere leerlingen hebben problemen: ze zijn getraumatiseerd of kunnen door de oorlog niet naar school. Het blijkt moeilijk hen op de juiste manier te helpen.

Toen ik uitzocht hoe dit landelijk zit, kwam ik erachter dat onbekend is hoe de Nederlandse schakelklassen het doen. Dit terwijl die klassen dé plek zijn om jongeren klaar te stomen voor regulier onderwijs en dus een baan."

Lees hier verder: https://decorrespondent.nl/7127/jaafar-en-kenren-laten-zien-hoe-moeilijk-het-nederlandse-onderwijs-voor-vluchtelingen-is/1864461757070-dbd45814
******************************************************

Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l
EU-migration a 1000 years ago: The Normans conquered part of Wales and now with the help of Flemish knights, Saxon mercenaries and colonists from the continent they try to keep it. When all seems peaceful enough the death of the king, the arrest of the son of a famous man in hiding and the scheming of an evil man causes a full rebellion.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator