De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 november 2011

Schorsingen wegens te veel toevoegingen en gebruik derdengelden

Weegschaal

Twee advocaten en een advocaat-medewerker uit het arrondissement Leeuwarden zijn door het Hof van Discipline onvoorwaardelijke geschorst voor drie en twee maanden voor het op onrechtmatige wijze aanvragen en declareren van toevoegingen bij de Raad voor Rechtsbijstand en het gebruikmaken van de derdengeldrekening als een soort bank.

In de jaren 2007, 2008 en 2009 hebben twee advocaten (een deel van) de jaarlijkse 250 toevoegingen van de advocaat-medewerker gebruikt om de limiet van het toegestane aantal toevoegingen te overschrijden en daardoor aanzienlijke extra kantoorinkomsten te genereren. De advocaat-medewerker heeft aan deze praktijk meegewerkt, aldus de klacht. Een groot aantal toevoegingen in met name vreemdelingenzaken is op naam van de medewerker aangevraagd, terwijl niet hij, maar de twee andere advocaten of kantoorgenoten de behandelend advocaat was.
De tweede klacht is gericht op het gebruik van de derdengeldrekening door de twee advocaten. Omdat zij die voor eigen gebruik hebben aangewend zijn tekorten ontstaan bij de Stichting Derdengelden. "Geconstateerd is dat contante bedragen zijn opgenomen van de derdengeldrekening die niet kunnen worden verantwoord. Verder is geconstateerd dat er in de onderzochte jaren (2008 tot juli 2010) willekeurig substantiële bedragen zijn overgeboekt naar de kantoorrekening van het kantoor van Verweerder(5987) c.s. en dat willekeurige bedragen op enig moment weer zijn teruggeboekt. Door de opnames en de overboekingen vertoont de derdengeldrekening in de onderzochte periode steeds een tekort."
Ondanks dat het saldo ook weer aangevuld werd tot een niveau dat toereikend zou zijn om aan verplichtingen te voldoen, blijft het handelen ernstig tuchtrechtelijk verwijtbaar, aldus de deken in zijn klacht. De Stichting is in feite gebruikt als een soort bank.
Het Hof komt tot de conclusie dat het onderzoek in hoger beroep niet heeft geleid tot andere inzichten of gevolgtrekkingen dan die van de raad. Met de opgelegde onvoorwaardelijke schorsing van drie maanden, de schorsing van drie maanden waarvan een voorwaardelijk en de schorsing van twee maanden onvoorwaardelijk verenigt het hof zich dan ook.Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator