Met de inwerkingtreding van de nieuwe Rijkswet zou hieraan een einde kunnen komen. De VVD streeft ernaar dit te voorkomen. VVD-woordvoerder Cora van Nieuwenhuizen liet al eerder weten dat wat haar betreft Nederlanders die in het buitenland wonen niet bang hoeven te zijn dat zij hun Nederlandse paspoort moeten opgeven. Van Nieuwenhuizen: “Onze insteek is pragmatisch. Wij kijken naar het poortje van Nederland. Als iemand naar Nederland komt, vinden wij dat hij zijn andere nationaliteit moet afstaan. Omgekeerd gaan wij daar niet over, dat is aan die landen zelf.” Bestaande rechten zullen onder de nieuwe Rijkswet dan ook niet worden aangetast en de nieuwe wet zal alleen van toepassing zijn op personen die na de inwerkingtreding van de wet een andere nationaliteit verkrijgen.
Van Nieuwenhuizen:”De berichten die de afgelopen dagen verschenen over het vermeende standpunt van de VVD zijn onjuist. De inhoud van het wetsvoorstel is nog niet bekend en het voeren van een inhoudelijke discussie of het indienen van moties is op dit moment simpelweg prematuur. De VVD zal zich over het concrete voorstel buigen zo gauw dit de Kamer bereikt. Vast staat dat de VVD de zorgen van de Nederlanders die in het buitenland wonen serieus neemt en zal opkomen voor hun belangen.”
Reacties (4)
Ik lees dit bericht met verbazing. Toen wij in 1987 de Canadese nationaliteit aannamen werd ons verteld dat we automatisch het Nederlanderschap verloren. En dus lieten we onze paspoorten niet verlengen. We hebben het oude paspoort nog steeds. Kunnen we deze paspoorten alsnog vernieuwen?
We, mijn echtgenote en ik, zijn nu resp 71 en76 en willen graag onze oude dag als nederlander in nederland slijten.
Misschien kunt u ons op weg helpen want de ambtenaren hier (in Nederland) zeggen dat wij vreemdelingen zijn. We hebben meet dan 40 jaar in N ederland gewoond, ontvangen AOW en hebben een sofi-nummer.
Met dank voor uw aandacht en vriendelijke groeten,.
Piet Nan
Bron: http://www.vvd.nl/actueel/1631/vvd-neemt-paspoortzorgen-nederlanders-in-het-buitenland-serieus#reaction_16653
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten