Irak: Scherpere regels terugkeer asielzoekers Nederland

Irak heeft strengere regels ingevoerd voor het toelaten van uitgeprocedeerde asielzoekers uit onder meer Nederland. Door de nieuwe regels is onlangs een vlucht met Iraakse asielzoekers naar Bagdad uitgesteld.

Irak wil een einde maken aan 'deportatievluchten' uit Europa
Nederland dreigt weer afvoerputje van Europa te worden. Strengere eisen aan Iraakse asielzoekers zijn niet genoeg

Strengere eisen Irakezen te laat en onvoldoende

Minister Gerd Leers (CDA, Immigratie en Asiel) bevestigt vrijdag een bericht hierover in dagblad Trouw. De strengere eisen gelden ook voor andere Europese landen.

Vertraging
'We konden altijd gewoon een namenlijst van de mensen in het vliegtuig opsturen, nu moeten we van de Iraakse autoriteiten voor al die uitgeprocedeerde asielzoekers eerst reisdocumenten aanleveren,' zegt een woordvoerder van Leers.

De uitzetting van vreemdelingen uit Irak levert daarom vertraging op. De papieren moeten worden aangevraagd bij de Iraakse ambassade in Nederland. Volgens de zegsman passen de eisen van Irak bij het beleid dat veel andere landen ook voeren.

In Irak lijkt steeds meer weerstand te ontstaan tegen 'deportatievluchten' uit Europa, schrijft de krant. Minister Dindar Najman (Immigratie en Vluchtelingen) stuurt volgens Iraakse media aan op een verbod. Er zou zelfs een vliegtuig met Iraakse asielzoekers uit Londen direct zijn teruggestuurd.

Vluchten
Het beleid is een volgende tegenslag voor de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). De dienst heeft moeite met het uitzetten van asielzoekers nadat zij te horen hebben gekregen dat ze niet in Nederland mogen blijven.

De DT&V heeft dit jaar al twee of drie vluchten met uitgeprocedeerde asielzoekers naar Bagdad gestuurd. Volgens Leers is de situatie in Irak niet onveilig. 'De situatie is niet zodanig dat niemand terug kan. De kogels vliegen je er niet om de oren,' zegt de woordvoerder.


Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/323327/Irak-Scherpere-regels-terugkeer-asielzoekers-Nederland.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris