VACATURE: coördinerend senior medewerker Belangenbehartiging (asiel)


Zoek je een dynamische baan waarin je opkomt voor asielzoekers en vluchtelingen? Heb je kennis over en ervaring met de asielprocedure in Nederland? Heb je oog voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en ervaring met lobby? Heb je gevoel voor politieke en ambtelijke verhoudingen, media en campagnes, en weet je goed onze boodschap over te brengen, dan is deze functie wellicht voor jou!
Als coördinerend senior medewerker Belangenbehartiging (asiel) coördineer je het team van 6 a 7 beleids -en politieke medewerkers als onderdeel van de afdeling Belangenbehartiging. Je zet je samen met het team in voor de belangen van vluchtelingen in politiek en ambtelijk Den Haag en Brussel, alswel bij landelijke partners in de asielketen. Naast het coördineren van het team heb je je eigen portefeuille waarbij jouw aandacht in principe gericht is op (de kwaliteit van) de asielprocedure in Nederland. Een brede en dynamische portefeuille die sterk in ontwikkeling is als gevolg van beleidsvoornemens van de overheid alsook als gevolg van de lange wachttijden voor de asielprocedure bij de IND.
Je hebt coördinerende taken ten aanzien van het team en je bent eerste aanspreekpunt voor de manager. Zowel op het terrein van het thema asiel als van het thema integratie. Je geeft op dagelijkse basis functionele aanwijzingen aan het team en bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke prioriteiten en resultaten van het team. Je werkt nauw samen met de politiek medewerker en onderhoudt een breed extern (politiek en maatschappelijk) netwerk. Je maakt deel uit van de afdeling Belangenbehartiging welke optreedt als landelijke collectieve belangenbehartiger voor asielzoekers en vluchtelingen in Nederland en ook in Europa.
Vanuit je eigen portefeuille agendeer je problemen en uitdagingen waar asielzoekers en vluchtelingen voor staan. Je draagt bij aan voorstellen voor de verbetering van het beleid voor asielzoekers of vluchtelingen en aan het draagvlak voor hun bescherming in de samenleving. Je hebt een scherp oog voor maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op zowel nationaal als internationaal niveau. En vertaalt deze door naar strategie en tactiek om beleid ten gunste van onze doelgroep te beïnvloeden. Daarin zoek je ook de verbinding met de persvoorlichters en communicatieadviseurs, alsook met andere collega’s op landelijk en regionaal niveau.

Wat wij vragen

  • HBO+ / WO werk- en denkniveau.
  • Brede inhoudelijke kennis van het werkveld, inclusief politiek bestuurlijke en maatschappelijke kaders en verhoudingen, nationaal en bij voorkeur ook internationaal.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden; zowel Nederlands als Engels.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur op het terrein van beleidsbeïnvloeding/public affairs/advocacy.
  • Kennis en ervaring op het gebied van asiel, –migratiebeleid -en integratiebeleid.
  • Een juridische achtergrond (bij voorkeur vreemdelingenrecht) is een grote pre.
Specifieke functiekenmerken
  • Affiniteit en ervaring met vluchtelingenbeleid en in staat om standpunten overtuigend uit te dragen
  • Een goede antenne voor relevante ontwikkelingen in de samenleving, politiek, media en het brede werkveld van asiel –en vluchtelingenvraagstukken.
  • Stressbestendig, goed in staat om in een complex maatschappelijk krachtenveld snel te schakelen.
  • Je bent in staat strategisch te denken en te handelen, weet verbanden te leggen en weet anderen te motiveren voor het behalen van (lobby)doelen.
  • Je bent een belangrijke sparringpartner voor je team en je weet goed de samenhang te bewaken. Je bent in staat prioriteiten te stellen en scherpe keuzes te maken, je hakt knopen door en maakt onderscheid tussen hoofd- en bijzaak.
  • Je bent creatief, vindingrijk, flexibel en vasthoudend om (lobby)doelstellingen van het team te halen, bijvoorbeeld door middel van campagnes.
  • Je ziet en zoekt mediakansen, weet in samenspraak met persvoorlichters media strategisch in te zetten.
  • Je begrijpt hoe politieke en ambtelijke processen werken, hoe beleid tot stand komt en je hebt of bent in staat een breed relevant netwerk op te bouwen.
  • Je bent een belangrijke sparringpartner van  manager op inhoudelijk, strategisch en tactisch niveau alswel op de doorontwikkeling van (het werk van) het team en de afdeling. 

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Sociaal Werk. Wij bieden een salaris tussen € 3.314,-- en € 5.061,--  bruto per maand (schaal 11), op basis van een 36-urige werkweek. Aanstelling is in eerste instantie voor de periode van één jaar, met zicht op verlenging bij goed functioneren.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie vóór 29 april naar vacatures-lb@vluchtelingenwerk.nl onder vermelding vacaturenummer 07 en vacaturebron. Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Sander Schaap (manager Belangenbehartiging) via mail (sschaap@vluchtelingenwerk.nl) of telefonisch (06-5236 7471). Een uitgebreide functiebeschrijving vind je hier (de officiële benaming van deze functie is senior beleidsmedewerker). Online screening en het opvragen van referenties kan onderdeel uitmaken van de procedure. Vanwege het coronavirus zal een eerste ronde mogelijk op afstand (via bijv. Skype) gevoerd worden.
De vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Over VluchtelingenWerk
VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 14.500 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.
VluchtelingenWerk Nederland is de belangrijkste belangenbehartiger van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Ons werk voor vluchtelingen als groep is gericht op zowel de overheid, de politiek, (landelijke) organisaties als op het publiek. Naast ons werk als behartiger van hun collectieve belangen staat VluchtelingenWerk asielzoekers persoonlijk bij tijdens hun asielprocedure en ondersteunen wij vluchtelingen in het proces van integratie in Nederland.
VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hier gevonden: https://www.vluchtelingenwerk.nl/over-vluchtelingenwerk/vacatures/landelijk-bureau-zoekt-vacature-coordinerend-senior-medewerker-belangenbehartiging-asiel-36-uur


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email


 
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Forums over gezinshereniging

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?