De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 juni 2011

G4 wil dat rijk oplossing voor asielzoekers vindt

DEN HAAG - De vier grote steden willen dat het rijk een oplossing vindt voor de ex-ama's die per 1 juli geen opvang en begeleiding meer krijgen.

Dat heeft de Haagse wethouder Marnix Norder (Integratie) donderdagavond gemeld naar aanleiding van een motie van GroenLinks over de ex-ama’s (alleenstaande minderjarige asielzoekers).
De rijkssubsidie voor deze groep eindigt per 1 juli. De Haagse raad nam de motie aan die de gemeente vraagt de Haagse ex-ama’s na 1 juli te blijven steunen.

Leers
Norder beloofde de 37 mensen om wie het gaat tot het eind van het jaar financiële steun te blijven verlenen. Het gaat om ongeveer 100.000 euro. Maar ondertussen wil Norder wel dat het rijk een oplossing vindt voor deze groep die per 1 juli nergens meer aan kan kloppen.
Hij gaat hier met zijn collega's van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht op aandringen bij minister Gerd Leers (Immigratie).
Onmogelijke positie
''Het rijksbeleid plaatst deze mensen in een onmogelijke positie", stelt de wethouder.
''Ze wachten op een definitief besluit over hun status, maar kunnen ondertussen na 1 juli nergens meer aankloppen voor steun, voor werk of voor huisvesting. En vaak kunnen ze ook niet meer terug naar hun land van herkomst, of worden ze als dat wel gebeurt weer direct terug gestuurd naar Nederland."
Burgers
Norder kon donderdagavond niet zeggen hoeveel ex-ama’s de andere drie steden herbergen. De motie werd gesteund door alle partijen in de Haagse gemeenteraad, behalve de PVV.
Fractieleider Inge Vianen van GroenLinks stelde in haar toelichting op de motie dat het stopzetten van de subsidie voor de opvang van ex-ama’s ''tegen alle principes van menselijke waardigheid ingaat. Bovendien past dit niet bij een stad als Den Haag waarin we ons best doen om de criminaliteit en illegale prostitutie terug te dringen."
Er waren veel burgers op de publieke tribune aanwezig om het debat over de ex-ama’s te volgen. Toen Norder namens het college toezegde de financiële steun voor het komende half jaar te garanderen, kreeg hij applaus van veel toehoorders.

Bron: http://www.nu.nl/politiek/2547894/g4-wil-rijk-oplossing-asielzoekers-vindt.htmlLaw Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator