De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 mei 2011

Ruzie in coalitie over werkvergunning Oost-Europeanen

De politieke samenwerking in de coalitie heeft een 'deuk' opgelopen. Het CDA is het 'volstrekt oneens' met minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) over werkvergunningen van Oost-Europeanen.

CDA'er Van Hijum wil Kamp aan motie houdenCDA'er Van Hijum wil Kamp aan motie houden
Het kabinet wil de overlast door werkloze Oost-Europeanen terugdringen. Vraag is of harde woorden kunnen worden waargemaakt

Lees ook het Elsevier-commentaar van Wierd Duk:Retoriek lost problemen arbeidsmigratie niet op
Dat zegt Eddy van Hijum, Tweede Kamerlid voor het CDA. Volgens Hijum gaat Kamp te veel uit van een ‘papieren werkelijkheid’.
Strengere voorwaarden
Minister Kamp wil het moeilijker maken om een werkvergunning te krijgen voor Roemenen of Bulgaren die bijvoorbeeld aardbeien komen plukken. Tot 1 juli worden de voorwaarden verscherpt, daarna wil Kamp helemaal geen vergunningen meer verstrekken. Hij vindt dat werkloze Nederlanders het seizoenswerk moeten doen.
Tuinders zijn bang dat ze niet voldoende werkkrachten kunnen vinden, omdat Kamp midden in het oogstseizoen de voorwaarden verscherpt. 
Het CDA wil de minister daarom aan eenaangenomen motie van Van Hijum houden, waar zowel het CDA als de VVD mee hebben ingestemd. Volgens Van Hijum moet dit oogstseizoen worden vastgehouden aan het gangbare, soepelere beleid moet worden vastgehouden. 
VervolgstappenDonderdag bleek dat Kamp weigert om de motie uit te voeren en zijn plannen wil doorzetten. ‘Het interesseert Kamp niet dat er een Kamermeerderheid – inclusief CDA en zijn eigen VVD – voor is en hij is niet eens bereid om inzichtelijk te maken waarom niet. Dat pik ik niet,’ zegt Van Hijum in dagblad De Pers.
Hij reageerde gisteren al boos op Twitter: 'Volstrekt ontevreden over toezegging Kamp over uitvoering motie inzake werkvergunningen. Papieren realiteit. Deuk in politieke samenwerking.'
Volgens het Tweede Kamerlid beraadt het CDA zich op vervolgstappen. ‘Er is een breed gevoel dat je op deze basis niet kunt samenwerken.’
Door Wouter van Loon

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/298445/Ruzie-in-coalitie-over-werkvergunning-OostEuropeanen.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief

Law blog

1 opmerking:

Lex zei

Gaat dit nu alleen over Oost Europeanen die agrarisch werk doen of ook over mensen die een hoge opleiding hebben?

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator