De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 mei 2011

Onderzoeker asiel en migratie

Onderzoeker asiel en migratie

Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, ministerie van Veiligheid en Justitie (Den Haag)
Vacaturenummer: BD11/WODC42-110093
Sluitingsdatum: 13/06/2011

   

Solliciteren

Functie-omschrijving

U verricht empirisch wetenschappelijk onderzoek op het terrein van asiel en migratie. Het gaat dan bijvoorbeeld om onderwerpen als gezinsvorming, terugkeer, opvang van slachtoffers van mensenhandel, verschillende migratievormen (de ‘migratiekaart’) en de pardonregeling. U vertaalt beleidsvragen in onderzoeksvragen, voert onderzoek uit en rapporteert over de bevindingen. U publiceert, naast deze rapporten, ook wetenschappelijke artikelen en verzorgt presentaties op congressen.

Functie-eisen

U hebt een academische opleiding, bij voorkeur (bijna) afgerond met een promotie of een vergelijkbare wetenschappelijke prestatie. U bent goed thuis in sociaalwetenschappelijk onderzoek. Verder bent u deskundig op het terrein van asiel en/of migratie. U beschikt over ruime ervaring in het doen van wetenschappelijk onderzoek en bezit goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, onder andere blijkend uit publicaties van rapporten en in wetenschappelijke tijdschriften. U bent omgevingsbewust, weet onderzoeksresultaten te plaatsen in hun beleidscontext en beschikt over goede communicatieve eigenschappen.

Werk-/denkniveau

Gepromoveerd

Arbeidsvoorwaarden

Minimum salaris:€ 2850 bruto per maand
Maximum salaris:€ 4964 bruto per maand
Indicatie:Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Salarisomschrijving:
Inschaling is afhankelijk van uw opleiding en ervaring.
Dienstverband:Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
Contractduur:Het betreft hier een tijdelijk dienstverband voor de duur van een jaar (verlenging mogelijk).
Minimaal aantal uren per week:32
Maximaal aantal uren per week:36
Overige arbeidsvoorwaarden:
Bovenop het salaris en vakantiegeld kunt u rekenen op een eindejaarsuitkering. Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaarkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij het Rijk heeft u een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Organisatie

Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, ministerie van Veiligheid en Justitie

Het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum
is het wetenschappelijk kenniscentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Wij leveren een bijdrage aan de ontwikkeling en evaluatie van het justitiële beleid en de wetgeving. Er werken bij ons zo’n honderd mensen die jaarlijks een groot aantal onderzoeken afleveren, beleidsadviezen maken, een tijdschrift uitgeven, congressen organiseren en vragen beantwoorden via onze infodesk.

Afdeling

Afdeling Rechtsbestel, Wetgeving en Internationale en Vreemdelingenaangelegenheden

Onze afdeling bestaat uit een hoofd, drie senior onderzoekers, circa tien onderzoekers en twee datamanagers. Wij doen onderzoek op het terrein van regelgeving, rechtspleging, juridische beroepen, en asiel en migratie. We adviseren de beleidsmakers en dragen onze kennis en inzichten uit via publicaties, lezingen et cetera.

Standplaats

Den Haag

Meer informatie

Meer informatie over de vacature:
Naam:Mevrouw dr. M. Smit (hoofd RWI)
Telefoonnummer:            070 370 4361      
E-mailadres:m.smit@minjus.nl
Naam (2):Mevrouw dr. M. ter Voert (senior onderzoeker)
Telefoonnummer (2):            070 370 6569      
E-mailadres (2):m.ter.voert@minjus.nl
Meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Naam:De heer J.W. Hoogduijn (hoofd Bedrijfsbureau)
Telefoonnummer:            070 3706137      
E-mailadres:j.w.hoogduijn@minjus.nl

Bijzonderheden

U kunt ook per email solliciteren, mail uw brief met vermelding van vacaturenummer BD11/WODC42 en CV naar werving.en.selectie@minjus.nl (stuur de sollicitatie aub NIET naar het emailadres van de contactpersoon!).
Sollicitanten in dienst van het Rijk met een aanwijzing in fase-2 of fase-3 (herplaatsingskandidaat) verzoeken wij een kopie van de aanwijzingsbrief bij te voegen.


Solliciteren naar deze functie

Digitaal solliciteren

U kunt direct digitaal solliciteren door onderaan deze pagina op de knop 'Solliciteren' te klikken.

Schriftelijk solliciteren

Uw reactie op de vacature Onderzoeker asiel en migratieontvangen wij graag.
Stuur uw curriculum vitae met begeleidende brief en dit ingevulde vragenformulier onder vermelding van vacaturenummer BD11/WODC42-110093 naar:
Ministerie van Veiligheid en Justitie, Personeelszaken Bestuursdepartement
Intern adres: Werving & Selectie, kamer H 1125
Postbus 20301
2500 EH Den Haag

Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/onderzoeker-asiel-en-migratie/index.cfm?vacature_id=Z34WC5PW&adm_pin=01480

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator