De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

30 mei 2011

VACATURE: Toezichthouder detentie- en uitzetcentrum

Toezichthouder detentie- en uitzetcentrum

Dienst Justitiële Inrichtingen, sectordirectie Bijzondere Voorzieningen (Alphen, Schiphol-Oost, Zaandam, Rotterdam en Zeist)
Vacaturenummer: DJI_5143_049_11
Sluitingsdatum: 06/06/2011


Solliciteren

Functie-omschrijving

Je werkt met gedetineerden die zijn ingesloten in detentie- en uitzetcentra. Dit betekent bijvoorbeeld dat je toegang- en uitgangcontroles uitvoert, legitimatiedocumenten registreert en risicovolle goederen opspoort door gebruik te maken van detectiepoorten en doorlichtingsapparatuur, of door te fouilleren. Met camera’s signaleer je onveilige situaties en stel je vast of de afsluitingen goed verlopen. Verder zorg je voor het beheer van de sleutels, piepers en portofoons.
Als toezichthouder in een detentie- of uitzetcentrum moet je oog hebben voor detail. Je houdt de mensen niet alleen in de gaten, maar je staat hen ook bij tijdens hun verblijf. Dat vraagt om respect voor de andere culturen, en voor de verschillende ideeën en gebruiken die je in zo’n centrum tegenkomt. En om nauwe samenwerking met je collega’s.

Functie-eisen

In de detentie- en uitzetcentra zitten mensen die op korte termijn – gedwongen - ons land gaan verlaten. Bijvoorbeeld bolletjesslikkers of uitgeprocedeerde asielzoekers. Vaak zijn ze onzeker over hun toekomst. Of ronduit teleurgesteld.
Als toezichthouder moet je dan ook stevig in je schoenen staan. Je moet over een goede lichamelijke conditie beschikken. En minimaal het niveau vmbo-plus of mbo hebben. Wij vervullen een voorbeeldfunctie in de maatschappij. Daarom moeten we hoge eisen aan je stellen. Je moet - zowel tijdens, als buiten de werkuren - een fatsoenlijk mens zijn. Vandaar dat we een antecedentenonderzoek uitvoeren. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken of je ooit veroordeeld bent geweest, en zo ja, waarvoor. Zo nodig onderzoeken we daarna of een eventuele veroordeling een bezwaar is voor je aanstelling. Voor het antecedentenonderzoek vragen we je eerst om toestemming.
Als je een toezichthouder in jezelf ziet, een rijbewijs bezit, op maximaal 60 reisminuten van onze locaties woont en 23 jaar of ouder bent, dan horen we graag van je. Je kunt direct solliciteren op deze pagina.

Werk-/denkniveau

VMBO / MAVO / LBO

Rijbewijs:

B

Arbeidsvoorwaarden

Minimum salaris:€ 1669 bruto per maand
Maximum salaris:€ 2396 bruto per maand
Indicatie:Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
Salarisomschrijving:
Het maandsalaris is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Je krijgt bovenop je salaris een onregelmatigheidstoeslag.
Dienstverband:Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week:36
Maximaal aantal uren per week:36
Overige arbeidsvoorwaarden:
Je mag rekenen op 23 vakantiedagen per jaar, een reiskostenvergoeding, een toeslag voor onregelmatige diensten en een eindejaarsuitkering. Om aan het werk te kunnen gaan als toezichthouder, krijg je eerst een interne opleiding. Onderdeel van de selectieprocedure zijn een medische keuring en een antecedentenonderzoek. Je krijgt eerst een aanstelling met een tijdelijk contract voor maximaal 2 jaar. Bij goed en volledig functioneren heb je uitzicht op een vaste aanstelling.

Organisatie

Dienst Justitiële Inrichtingen, sectordirectie Bijzondere Voorzieningen

Werken bij het Rijk betekent werken aan zaken die het hele land aangaan. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving waar alle mensen volwaardig aan kunnen deelnemen. Het ministerie van Veiligheid en Justitie verdedigt en beschermt de rechtsorde. Van beleid tot uitvoering. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen, maar ook voor de dagelijkse zorg van mensen die dit ondergaan. Dat zijn er jaarlijks meer dan 72.000. We bieden hun de kans om een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen. Dat doen we met ruim 18.000 collega’s in gevangenissen, justitiële jeugdinrichtingen, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Het is zowel veelzijdig als boeiend werk. In alle gevallen houden we ons bezig met zaken die t zaken die direct van invloed zijn op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor DJI zo bijzonder. Want recht raakt mensen.

Afdeling

Sectordirectie Bijzondere Voorzieningen

Wij zijn verantwoordelijk voor het in bewaring stellen van:
- aan de grens geweigerde vreemdelingen;
- illegale vreemdelingen (vreemdelingen op een bestuursrechtelijke maatregel); en
- vreemdelingen in strafrecht (bijvoorbeeld bolletjesslikkers).

Standplaats

Alphen, Schiphol-Oost, Zaandam, Rotterdam en Zeist

Meer informatie

Meer informatie over de vacature:
Naam:Opleidingsinstituut DJI, Werving & Selectie
Telefoonnummer:            0800 - 354 33 33      
Meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Naam:Opleidingsinstituut DJI, Werving & Selectie
Telefoonnummer:            0800 - 354 33 33      

Bijzonderheden

De DBV zoekt voor verschillende vestigingen  te weten Zeist, Alphen aan den Rijn,  Rotterdam,  Noord-Holland met haar locaties Zaandam en Schiphol-Oost 70 Detentietoezichthouders. Door verschuivingen in capaciteit is het aantal vacatures per locatie nog niet definitief. We vragen je bij je sollicitatie aan te geven naar welke vestiging je voorkeur uitgaat.
Het selectietraject bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst, een integraal psychologisch onderzoek, een fitheidsonderzoek, een selectiegesprek, een medische keuring, een antecedentenonderzoek en een arbeidsvoorwaardengesprek.
Kandidaten die in de 3 maanden voorafgaand aan de aanstelling via Group 4 Securicor of Securitas bij DJI werkzaam zijn geweest kunnen enkel worden aangesteld wanneer het betreffende beveiligingsbedrijf hiervoor schriftelijke toestemming heeft gegeven.

Je kunt direct solliciteren door middel van het digitale sollicitatieformulier: klik bovenin de tekst op "Meer informatie over de functie", het digitale sollicitatieformulier wordt nu geopend. Voor meer informatie kun je bellen met             0800-354 33 33      . Dit nummer is op werkdagen te bereiken tussen 08.00 en 17.00 uur.

* Herplaatsingskandidaten zijn niet gebonden aan deze voorwaarden.


Solliciteren naar deze functie

Digitaal solliciteren

Je kunt direct digitaal solliciteren door onderaan deze pagina op de knop 'Solliciteren' te klikken.
SolliciterenTip een vriend

Zowel mannen als vrouwen worden uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!

Bron: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/toezichthouder-detentie-en-uitzetcentrum/index.cfm?vacature_id=2VFTW8RK&adm_pin=01481

Law Blogs
Law blog

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator