VACATURE: (Senior) Adviseur De Immigratie- en Naturalisatiedienst


De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij directie Strategie en Uitvoeringsadvies, afdeling Integraal Advies Regulier Verblijf en Nederlanderschap één vacature voor de functie van (Senior) Adviseur (schaal 11). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van ongeveer 10 maanden.
Je draagt bij aan de beantwoording van (beleids)vraagstukken op een deelterrein of bepaald aandachtsgebied van het vreemdelingenbeleid. Daartoe ontwikkel je, op basis van eigen analyse en onderzoek, adviesproducten voor jouw opdrachtgever. De adviesproducten hebben een integraal karakter. Dat wil zeggen dat je bij jouw advies aspecten hebt betrokken van aanpalende beleidsterreinen, dienstverlening, handhaving, IV en bedrijfsvoering. Jouw taak eindigt niet met het geven van advies. Je draagt bij aan de implementatie en uitvoering van het advies en monitort de effectiviteit van het advies en het adviesproces. Je stelt deze, waar nodig, bij indien dat leidt tot een verbetering van het product of proces.
Je participeert daarnaast, waar nodig, in de voorbereiding, begeleiding en uitvoering van (beleids)projecten.
Als (senior) adviseur onderhoud je een netwerk van contacten, welke relevant zijn voor de uitoefening van je functie. Dit betreffen contacten zowel binnen als buiten de IND en kenmerken zich als (belangrijke) partners in de afstemming van jouw adviesproducten.
Op jouw dossier fungeer je als aanspreekpunt voor de externe partners. Je vervult daarmee een brugfunctie tussen de uitvoeringsdirecties, hoofddirectie, ketenpartners en departement. Je schakelt tussen deze contacten en hebt daarbij zowel te maken met ad hoc-verzoeken als langer lopende processen.

Functie-eisen

Je hebt een WO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je kennis van het (internationale) vreemdelingenrecht, het vreemdelingenbeleid en (inter)nationale ontwikkelingen op dit gebied. Je bent in staat om binnen een korte termijn gespecialiseerde kennis op te doen van je aandachtsgebied binnen de afdeling.
Voor de functie is het van belang dat je beschikt over analytisch inzicht en overtuigingskracht. Je kunt snel tot de kern van het vraagstuk komen en bent in staat om je advies goed over te brengen. Je hebt in dat verband onder meer een heldere schrijfstijl.
Je werkt in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je bent je hiervan bewust en je weet hoe je om moet gaan met politiek/bestuurlijk sensitieve onderwerpen. Daarbij heb je inzicht in de onderlinge verhoudingen.
De omgeving waarin je werkt, is dynamisch. In dat verband weet je hoe je snel met veranderingen kunt omgaan. Je kunt deze signaleren en je bent flexibel en creatief in het vinden van oplossingen.
Tot slot (en niet geheel onbelangrijk): je bent een echte teamspeler en je beschikt over een gezonde dosis humor.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau
    schaal 11
  • Maandsalaris
    Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
  • Dienstverband
    Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur
    10 maanden
  • Maximaal aantal uren per week
    36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.
Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Meer over de functiegroep (Senior) Adviseur

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.
Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

Directie Strategie en Uitvoeringsadvies
De directie Strategie en Uitvoeringsadvies (SUA) is het inhoudelijk kompas van de IND: SUA ondersteunt de IND in zijn ambitie om een vitale, moderne en deels datagestuurde organisatie te zijn. De missie van SUA luidt: ‘SUA betrekt, helpt en richt met kennis en kunde.’
De directie Strategie en Uitvoeringsadvies (SUA) ondersteunt de IND met het uitzetten van een koers op kerntaken. En SUA begeleidt de IND om koers te houden. Ook richt de directie zich op integraal uitvoeringsadvies in het kader van het vreemdelingenbeleid. Hiervoor kijkt SUA vooruit en vormt ze strategie.
SUA is klantgericht en opereert proactief vanuit het principe signaleren, analyseren, integraal adviseren en evalueren. De directie is opgebouwd uit een afdeling Onderzoek en Analyse, twee integrale adviesafdelingen en een afdeling Strategie en Thematisch advies.
Afdeling Integraal Advies Regulier Verblijf en Nederlanderschap
De kern van de werkzaamheden van de afdeling Integraal Advies Regulier Verblijf en Nederlanderschap (SUA/RVN) wordt gevormd door (beleids)advisering met betrekking tot de uitvoering van de wet- en regelgeving in de reguliere verblijfszaken, zoals gezinshereniging, arbeid en kennismigratie. Daarnaast houdt de afdeling SUA/RVN zich bezig met naturalisatiezaken. De adviezen hebben een integraal karakter. Dat houdt in dat de onderwerpen vanuit diverse kanten worden benaderd. Naast juridische aspecten wordt ook onder meer gekeken naar financiële aspecten en gevolgen voor de informatievoorziening (IV) binnen de vreemdelingenketen.
De afdeling werkt in de uitvoering van haar taken veel samen met de afdeling Onderzoek en Analyse.
Binnen de afdeling SUA/RVN worden onder meer de volgende taken onderscheiden:
in samenwerking met de directie Migratiebeleid (DMB) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en de directie Juridische Zaken (JZ) van de IND beantwoorden van vragen en advisering omtrent de uitvoering van wet- en regelgeving aan de uitvoerende directies binnen de IND (directie Asiel en Bescherming, directie Regulier Verblijf en Nederlanderschap);
vanuit uitvoeringsperspectief beïnvloeden van richtlijnen en nieuwe wet- en regelgeving;
vanuit uitvoeringsperspectief opstellen van integrale adviezen richting de Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid en DMB met betrekking tot Kamervragen, spreekteksten en voorbereiding Kamerdebatten;
opstellen van kaders voor de uitvoering, bijvoorbeeld de Vreemdelingencirculaire (Vc), Handleiding Rijkswet op het Nederlanderschap (HRWN), werkinstructies en informatieberichten;
in samenwerking met DMB voorbereiden van (internationaal) ambtelijk overleg.
De afdeling SUA/RVN houdt zich onder meer bezig met de volgende, inhoudelijke onderwerpen:
gezinsmigratie; arbeid en uitwisseling; kennismigratie; naturalisatie; migratie binnen de Europese Unie.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Een vluchteling die niet veilig is in zijn eigen land. Een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen. En een gezin dat elkaar na jaren weer in de armen kan sluiten. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Allemaal zijn ze klant bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).
De IND is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden. Het kan gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land. Maar bijvoorbeeld ook om mensen die in Nederland willen werken en wonen. Of om mensen die al zo lang in Nederland wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom willen naturaliseren. Wat de reden ook is voor een aanvraag, elke klant staat bij de IND centraal. De IND maakt onderdeel uit van de vreemdelingenketen en zoekt daarin een intensieve samenwerking met de ketenpartners, zoals het COA en DT&V.
De IND wil een compacte en wendbare uitvoeringsorganisatie zijn met hoogwaardige kennis op het vreemdelingendomein en met oog voor de menselijke maat. De IND moet kunnen inspelen op wisselende eisen en omstandigheden en tegelijkertijd moet de kwaliteit van dienstverlening voorop blijven staan. Dit vraagt om een proactieve organisatie die zich voortdurend ontwikkelt. Daarvoor zijn medewerkers nodig die dit willen en kunnen ondersteunen. Medewerkers die breed inzetbaar zijn en die willen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. De IND investeert graag in deze medewerkers!
De Immigratie- en Naturalisatiedienst


 Vindplaats: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/senior-adviseur-IND-2020-0015?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic





Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Dagelijks nieuwe ZZP opdrachten op freelancespecialisten.nl

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn