Een paar handige foto's van de bijeenkomst over het Europees Grondrechten Handvest afgelopen donderdag.

Het Handvest van de grondrechten van de Europese Unie (hierna: Handvest) is een ‘state of the art’ catalogus van fundamentele rechten, vrijheden en beginselen. Sinds 1 december 2009 is het Handvest juridisch bindend voor de instellingen van de EU en voor de lidstaten van de EU wanneer zij het EU-recht ten uitvoer brengen. Het Handvest is opgenomen in een verklaring van het Europees Parlement, de Raad en de Europese Commissie, maar heeft dezelfde juridische waarde als de EU-verdragen.(Bron: Min BuZa: https://ecer.minbuza.nl/ecer/eu-essentieel/handvest-grondrechten/handvest-grondrechten.html)

Vorige week donderdag organiseerde het NJCM een avond op de Haagse campus van de Leidse universiteit over het Grondrechten Handvest. Het was een heel leerzame avond met specialisten en toehoorders uit verschillende rechtsgebieden. Kon je zo maar als rechter lekker zitten te luisteren werd er door de discussieleidster gezegd; "Oh wat vind jij er nu van?" Geen schreeuwerige advocaten die hun slimheid moesten tonen (zei een advocate. Ik zou niet duuuuurven). Gewoon lekker inhoudelijk. Ik heb van een aantal dia's een foto gemaakt. Qua lay out een beetje te groot maar anders nauwelijks leesbaar. Voor een zaak ga ik me eens lekker inlezen in het recht op ondernemerschap.










Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam