De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 januari 2020

Praktijk: Twee cursussen bij KTV die u uw hoofd boven water helpen te houden

Vorige week sprak ik de zoveelste advocaat die zo moe was. En zeker in het vreemdelingenrecht krijg je de nodige ellende te horen. Bij KTV (wat een opleidingsinstituut voor tolken is maar waar het ook als jurist goed aanschuiven is) kwam ik de volgende cursussen tegen die handvaten kunnen bieden. En ook voor dat soort "hoe verbeter ik mezelf" mag je van de Orde opleidingspunten schrijven.


Solistisch werken: weerbaar door zelfzorg?De training start met een korte introductie waarin het doel van de training en de werkwijze worden toegelicht. Tevens maken de deelnemers afspraken met betrekking tot vertrouwelijkheid en veiligheid. Daarna vindt een korte kennismakingsronde plaats waarin specifiek wordt gevraagd naar de ervaringen met traumatisering (zie vooropdracht: casus) en de verwachtingen van deze dag.
Vervolgens krijgen de deelnemers korte inleidingen over de verschillende vormen van stress en stapeleffecten in relatie tot compassiemoeheid, afgewisseld met interactieve werkvormen. In het middaggedeelte wordt dieper ingegaan op compassiemoeheid. De deelnemers leren hoe ze compassiemoeheid kunnen signaleren en krijgen handvatten aangereikt om compassiemoeheid te voorkomen. Aan het eind van de training wordt de dag kort nabesproken. Op een later tijdstip worden de evaluatiepunten teruggekoppeld naar de opdrachtgever.
Tijdens deze training komt het onderstaande aan bod:
 • De verschillende soorten stress: hoe te herkennen en wat zijn de gevolgen
 • Cirkel van invloed (Covey)
 • Draagkracht en draaglast
 • Casuïstiek bespreking
Zorgen voor jezelf:
 • Professioneel pantser
 • Tips stresshantering
Doelstelling
Deze training geeft kennis en (zelf-)inzicht in de mogelijke gevolgen van het werken als professionele tolk en geeft handvatten om in balans te blijven.

Programma
9:30 – 11:00 uur Introductie en kennismaking

Oefening ballon

Inleiding 1: stress versus de cirkel van invloed (Covey)

Opdracht: draagkracht – draaglast

Casuïstiek bespreking
11.00 – 11.20 uur Pauze
11:20 - 12:50 uur Inleiding 2: stapelstress versus burn-out
12.50 – 13.45 uur Lunch
13:45 – 15:15 uur Inleiding 3: secundaire traumatisering en professioneel pantser

Vervolg casuïstiek bespreking
15.15 – 15.30 uur Pauze
15:30 – 17:00 uur Stresshantering en zelfzorg

Evaluatie en afsluitingDeze training maakt deel uit van de tweedaagse training 'Tolken als risicoberoep'. De trainingen zijn complementair aan elkaar maar kunnen ook los worden gevolgd.
De tweede trainingsdag 'Secundaire traumatisering en kernkwaliteiten’ vindt plaats op 29 oktober 2020.

Datum: 8 okt. 2020
 • PE 6.5
 • 09:30
 • 245,- (excl. BTW)
 • Nijkerk

Secundaire traumatisering en kernkwaliteiten

Deze dag staat in het teken van verdieping, door onder andere zelfkennis, om vanuit deze inzichten effectiever te handelen. U verkrijgt inzicht in talenten en valkuilen, leert uw persoonlijke grenzen kennen en bewaken als professional en overeenkomstig te handelen met goede zelfzorg.

De training start met een korte introductie waarin het doel van de training en de werkwijze worden toegelicht. Tevens maken de deelnemers afspraken met betrekking tot vertrouwelijkheid en veiligheid.
We gaan deze dag o.a. aan de slag met het model van Daniël Ofman.
Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die tot het wezen oftewel de kern van een persoon behoren. Deze eigenschappen ‘kleuren’ de mens, we geven daarmee uiting aan wie we zijn. In gedrag en op mogelijkheden waarop men zich kan afstemmen, zicht krijgen op deze eigenschappen (kernkwaliteiten) en hoe dit werkt onder spanning, geeft je meer zicht op jezelf en op de ander.

Onderstaande komt aan bod tijdens deze training:
 • Kernkwaliteiten, Ofman
 • Overdracht en tegenoverdracht
 • Grenzen: professionele afstand en nabijheid
 • Casuïstiek bespreking
 Programma
9:30 – 11:00 uur Introductie en kennismaking

Refresh: stress en de gevolgen

Inleiding 1: kernkwaliteiten (Ofman)

Opdracht: kwaliteit versus valkuil
11.00 – 11.20 uur Pauze
11:20 - 12:50 uur Casuïstiek bespreking in relatie met kernkwaliteiten
12.50 – 13.45 uur Lunch
13:45 – 15:15 uur Inleiding 2: professionele afstand en nabijheid

Vervolg casuïstiek bespreking
15.15 – 15.30 uur Pauze
15:30 – 17:00 uur Stresshantering en zelfzorg

Datum: 29 okt. 2020
 • PE 7.25
 • 09:30
 • 245,- (excl. BTW)
 • Nijkerk
Evaluatie en afsluitingDeze training maakt deel uit van de tweedaagse training 'Tolken als risicoberoep'. De trainingen zijn complementair aan elkaar maar kunnen ook los gevolgd worden.
De eerste trainingsdag 'Solistisch werken, weerbaar door zelfzorg’ is gepland op 8 oktober 2020.

Kantoor en schoolKantoor en school


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator