De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 november 2018

Is kerkasiel een ondermijning van de rechtsstaat?

 Kerkasiel: wanneer je in de Middeleeuwen het altaar van een kerk vastgreep was je immuun voor rechtsvervolging. Toen ik jong was bivakkeerden asielzoekers soms zo ook in kerken. Nu geldt die immuniteit niet meer. Wel zie je kerken soms bijspringen als mensen in humanitaire nood komen. Het is dus wel een "onderhandelingsargument" richting de overheid. Ik vind het geen ondermijning van de rechtstaat: we hebben hier vrijheid van meningsuiting. Waar ik meer moeite mee heb is wanneer gemeenten geld dat bestemd is voor de inwoners gebruiken om mensen die te horen hebben gekregen dat ze geen verblijfsrecht hebben hier te houden. En wat de kerken betreft: kijk ook eens hoe u op een afstand hulp kunt bieden bijvoorbeeld via Dorcas

In Elsevier staat hierover een artikel:

‘Kerkasiel is ondermijning van de rechtsstaat…’In een oproep aan staatssecretaris van Vreemdelingenzaken Mark Harbers (VVD) vragen 75 gemeenten om een oplossing voor de naar schatting 400 kinderen die ruim vijf jaar in Nederland verblijven en voor wie uitzetting dreigt.
Dat meldt dagblad Trouw woensdag. De directe aanleiding voor de oproep is het Armeense gezin Tamrazyan. De 21-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker Hayarpi Tamrazyan zou volgens de geldende regels moeten worden uitgezet naar Armenië maar krijgt nu met haar familie kerkasiel in Den Haag.
Opvallend is dat in driekwart van de gemeenten die de oproep steunen het CDA instemde met een motie tot de oproep aan Harbers. Daarmee gaat de partij lijnrecht in tegen het landelijke beleid.

Lees hier verder: http://tinyurl.com/y9n7lehx 

Wat vindt U: 
Hebben gemeenten gelijk en heeft Den Haag onvoldoende oog voor de maatschappelijke onrust die uitzetting lokaal teweegbrengt? Of werken deze kerken en gemeenten die hen de hand boven het hoofd houden actief mee aan ondermijning van de rechtsstaat?

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator