De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 juli 2017

Tweede negatieve stuk in NRC over Vluchtelingenwerk: privacy (+ reactie Vluchtelingenwerk)


Volgens het NRC wordt er niet goed omgegaan met privacygevoelige informatie van vluchtelingen:
https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/16/het-kan-thuis-vluchtelingen-bespieden-12117159-a1566898

Vluchtelingenwerk reageert hierop als volgt: https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/nrc-toont-werking-van-ons-digitale-systeem-aan

Blijkbaar kunnen medewerkers thuis inloggen in de digitale dossiers. In mijn tijd(en) bij Vluchtelingenwerk bestonden er nog geen digitale dossiesr en hingen de vluchtverhalen van mensen in hangmappen in dossierkasten. Maar als iemand in dat kamertje opeens een aantal dossiers onder het kopieerapparaat had gelegd zouden collega's zich wel hebben afgevraagd wat die nou toch allemaal aan het doen was. Thuis zonder toezicht in dossiers kunnen kijken heeft dat element van toezicht niet. Tijdens een gehoor belooft de IND dat alle gegevens vertrouwelijk worden behandeld en de IND houdt actief toezicht op wie een dossier opent in hun systeem. Misschien moeten Vluchtelingenwerk en de IND eens samen om de tafel gaan zitten. Voor sommige regimes kan dit soort info geld waard zijn en gevaar voor iemand opleveren. Ook al is de vrijwilliger onschuldig, wat doet die met zijn inlogcode? Kan zijn werkster daar bij? Of het vriendje van zijn dochter?

Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator