De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 juli 2017

NRC kritisch over Vluchtelingenwerk (en de reactie van Vluchtelingenwerk daar op)


Dit is het artikel in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/14/hulp-bij-integratie-loopt-spaak-in-rotterdam-12067784-a1566791

Dit is de reactie van Vluchtelingenwerk: https://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/nrc-over-vluchtelingenwerk-rotterdam

Nou vind ik het "Nieuwe Nederlanders" noemen van statushouders door Vluchtelingenwerk in haar reactie wel heel voortvarend, danwel een gebrek aan juridische kennis of de wens is de vader van de gedachte. Immers die statushouder kan pas na 5 jaar Nederlander worden en is eerst gewoon een vluchteling met een verblijfsvergunning.

Wat me ook opvalt is dat Vluchtelingenwerk Rotterdam allerlei taken doet die bij mij in de stad (ook) door het Sociaal Wijkteam worden gedaan. Wellicht kan werkdruk worden weggenomen als in Rotterdam daar ook mee wordt samengewerkt.

Ik ben verbaasd te vernemen dat er niet genoeg vrijwilligers waren om de stroom aan te kunnen. Ik heb zelf bij Vluchtelingenwerk gewerkt (1995-1996 en 2003 als vrijwilliger en 2005-2006 betaald, ik stuurde het team aan dat gezinshereniging deed en het team dat vluchtverhaalanalyses maakte) in een stad die nu onder dezelfde Vluchtelingenwerk regio valt na de fusie. Tijdens mijn studiejaren in de jaren '90 was Vluchtelingenwerk Rijnmond (Rotterdam) de andere afdeling en waren zij heel inhoudelijk bezig met lezingen en zo en ging ik er speciaal voor naar Rotterdam.  Toen de grote instroom Syriërs naar mijn stad kwam twee jaar geleden had ik Vluchtelingenwerk gemaild en verteld dat ik normaal altijd twee uur vrijwilligerswerk doe voor het Sociaal Wijkteam maar daar wel even vrij kon nemen en hen kon komen helpen met de toestroom voor die paar uur. Je zou denken dat mensen dan in hun handen knijpen als iemand met 20 jaar ervaring als vreemdelingenrecht jurist en oud-medewerker dat mailt. Zeker als het ook nog niets kost. Ik hoorde niets en een oud-collega die er nu nog werkt ging navragen waarom ik maar niets hoorde. Ik kreeg na een weken bericht dat ze een enorme stroom nieuwe vrijwilligers hadden en dat dat echt niet nodig was.
Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/lInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator