De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 juli 2017

Geen "Eigen volk eerst" - Kabinet: geen dubbele nationaliteit na Brexit

Het Nederlandse kabinet gaat de regels voor dubbele nationaliteiten niet versoepelen in verband met de Brexit. Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk die Brit willen worden om na de Brexit in het VK te kunnen blijven wonen, moeten de Nederlandse nationaliteit daarom gewoon opgeven. Premier Mark Rutte waarschuwt daarvoor in een e-mail aan een groep expats in het VK.

 Zie hierover het artikel in het NRC: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/07/15/kabinet-geen-dubbele-nationaliteit-na-brexit-a1566815

Ik vraag me echt af wat we nou opschieten met die strenge regels over dubbele nationaliteiten. De meeste immigranten die we hebben komen uit landen waarvan de eigen overheid vindt dat je de nationaliteit nooit kan afstaan (Marokko, Argentinië enzovoort) of zijn als vluchteling vrijgesteld van de verplichting. Ook kan je nog vrijgesteld worden omdat je bijvoorbeeld als Afghaan hij naturalisatie je onroerend goed en je erfenis in Afghanistan kunt kwijtraken.

Nou was ik pas in Schotland bij een bijeenkomst over migratie in een provinciestadje - Dumfries. Daar zat een Duitse mevrouw die al jaren in Schotland woonde en werkte en die als ze na Brexit wil blijven 85 kantjes mag invullen en voorzien van bewijs dat ze echt niet elders heeft gewoond en gewerkt. Naturalisatie vindt ze niets omdat ze dan trouw aan koningin Elisabeth moet zweren.

Er zat ook een andere mevrouw. Frans. Had over de hele wereld gewoond en gewerkt met haar man en bij terugkeer naar Europa kon hij een baan krijgen aan een Schotse universiteit en haar leek het wel wat om op het Schotse platteland les te geven in het Frans als Francaise zodat ook kinderen daar zouden leren over andere culturen. Zes maanden na de verhuizing, koophuis en nieuwe baan werd er voor Brexit gestemd. Ze had de tranen in haar ogen staan.

Maar dan heb ik het nog niet over de broer van mijn vroegere buurvrouw. Hij is in het Verenigd Koninkrijk geboren op het eiland Man en daar kreeg je toen door het ius soli principe ook die nationaliteit naast je Nederlandse. Hij is in Nederland opgegroeid en heeft over heel de wereld gewerkt in het hotelwezen. De laatste jaren woont en werkt hij in Wales. Hij had uit kostenoverwegingen zijn paspoort niet verlengd - daar is geen identificatieplicht - maar ging dat nu in het kader van Brexit maar doen. En kreeg vervolgens te horen dat zijn Nederlandse nationaliteit was vervallen.

Meneer Rutte lijkt te missen hoe buitenlanders in het Verenigd Koninkrijk in paniek zijn door dat hele Brexit gedoe. Moet je afwachten wat de onderhandelingen gaan opleveren of maar gewoon voor een dubbel paspoort gaan?

Wat is nou het hele probleem met die dubbele nationaliteit. Dat een buitenlander het als papiertje kan gaan ophalen na 5 jaar terwijl hij of zij zich echt niet met erwtensoep, Koningsdag en de Elfstedentocht identificeert? Doe dan als bijvoorbeeld Engeland en geeft dat paspoort pas na een langere periode van verblijf. Maar breng niet je eigen visitekaartjes in het buitenland in de problemen door nationaliteiten te laten vervallen.

 


Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l Bijvoorbeeld:

This one is not free but costs 1.99 dollar. However for everyone who
enjoyed the tv series The Last Kingdom or Vikings or are just interested
in Vikings and history in general it this might be an interesting read. I am buying it anyways.


The unlikely king who saved England.

Down swept the Vikings from the frigid North. Across the English
coastlands and countryside they raided, torched, murdered, and destroyed
all in their path. Farmers, monks, and soldiers all fell bloody under the Viking sword, hammer, and axe.

Then, when the hour was most desperate, came an unlikely hero. King
Alfred rallied the battered and bedraggled kingdoms of Britain and after
decades of plotting, praying, and persisting, finally triumphed over
the invaders.

Alfred's victory reverberates to this day: He
sparked a literary renaissance, restructured Britain's roadways, revised
the legal codes, and revived Christian learning and worship. It was
Alfred's accomplishments that laid the groundwork for Britian's later
glories and triumphs in literature, liturgy, and liberty.

"Ben Merkle tells the sort of mythic adventure story that stirs the
imagination and races the heart and all the more so knowing that it is
altogether true!" George Grant, author of The Last Crusader and The
Blood of the Moon .

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator