"Mijn vluchtelingengezin mag rustig inburgeren. Ze hoeven niet te werken voorlopig en ook laat de gemeente hen met rust voor wat betreft vrijwilligerswerk. Heel nobel maar ook dom. Ik ben met vader gaan praten bij de kinderboerderij. Hij is er nu vrijwilliger 2 dagen in de week en hij vindt het leuk! Hij is buiten, werkt hard, maakt contacten, spreekt alleen Nederlands, ontleent status aan deze baan en glundert. Geef vluchtelingen een kans in het Vrijwilligerswerk!"
Inderdaad van op de bank zitten wordt niemand beter: de vluchteling niet en de maatschappij niet die de uitkering betaalt. Door goed Nederlands te leren en een netwerk op te bouwen kan zomaar de betaalde baan om de hoek komen. Men realiseert zich ook niet hoe zeer iets kan doen dat je kwijtraakte: het aanzien van een baan, het plezier in werk, de sociale contacten (naast huis en haard). Juist het gevoel dat men weer op zijn pootjes terecht is gekomen helpt het andere leed te verzachten en te verwerken. Ik ben wel niet gevlucht maar ik weet hoe dat voelt.
******************************************************
Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l
In the first decades of the nineteenth century, no place burned more brightly in the imagination of European geographers––and fortune hunters––than the lost city of Timbuktu. Africa's legendary City of Gold, not visited by Europeans since the Middle Ages, held the promise of wealth and fame for the first explorer to make it there. In 1824, the French Geographical Society offered a cash prize to the first expedition from any nation to visit Timbuktu and return to tell the tale.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Geen opmerkingen:
Een reactie posten