De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 april 2017

Islamitische Kafalah adoptie en Burgerschapsrichtlijn 2004/38 (Engelse uitspraak)

Asad Ali Khan bespreekt op zijn blog een zaak waar het gaat om een kind dat in Algerije is geadopteerd volgens de Kafalah methode en waarvan de ouders op grond van de richtlijn 2004/38 naar Engeland willen verhuizen. De vraag is of het kind nu een afstammeling is over een "overig familielid".

Het blijkt dat de lidstaten allemaal andere adoptiesystemen hebben en dat ook mogen hebben mits ze zich aan internationale regels houden met betrekking tot het welzijn van de kinderen.

In onderhavig geval wordt besloten dat het kind geen familielid is als bedoeld in de Richtlijn en dat de richtlijn ziet op vrij verkeer en niet het promoten van een zelfstandig recht op familieleven.

Lees vooral het artikel op het Engelstalige blog. Wie weet hoe hier in Nederland mee om wordt gegaan?

Klassieke muziek NL


Case Preview: SM (Algeria) (Appellant) v Entry Clearance Officer, UK Visa Section (Respondent)
Three years ago in AA (Somalia) v ECO (Addis Ababa) [2013] UKSC 81, the Supreme Court considered whether a Somali child in her brother-in-law’s care under the doctrine of Kafalah – a process of legal guardianship and the Islamic equivalent to adoption – was an adopted child under paragraph 352D of the Immigration Rules relating to leave to enter or remain as the child of a refugee. The court held that paragraph 352D did not extend to AA’s case and could not be rewritten in order to do so. Last month Lady Hale and Lords Kerr, Wilson, Reed and Hughes considered the question whether an Algerian child known as “SM” adopted under the Kafalah system is a direct descendant or extended family member of her sponsor within the meaning of regulations 7 and 8 of the Immigration (European Economic Area) Regulations 2006 which transpose articles 2 and 3 of Directive 2004/38/EC. Mr and Mrs M are French nationals exercising free movement rights in the UK. They have been resident here for many years and Mr M has a permanent right of residence. In 2009 the couple went to Algeria where they were assessed for their suitability for legal guardianship under the Kafalah system. They became SM’s legal guardians pursuant to Kafalah in 2011.


Leees hier verder:  https://asadakhan.wordpress.com/2017/04/15/case-preview-sm-algeria-appellant-v-entry-clearance-officer-uk-visa-section-respondent/

Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator