Nederlandse nationaliteit verliezen en Brexit: doe de Dutch citizen check van Everaert

Mijn buurvrouw uit mijn studententijd kreeg pas in paniek haar broer aan de lijn. Hij is geboren op het eiland Man uit Nederlandse ouders en heeft daardoor de Britse en de Nederlandse nationaliteit. Tenminste dat dacht hij zelf. Na te zijn opgegroeid in Nederland ging hij op een gegeven moment in de buurt van zijn moeder in Wales wonen. Toen zijn Nederlandse paspoort verliep bleek dat een paspoort van Man stukken goedkoper was dus vroeg hij die aan. Nu echter Brexit in werking is getreden en zijn broers en zussen over allerlei EU landen zijn verspreid en hij bovendien geen arm studentje meer is leek het hem handig om een nieuw Nederlands paspoort te gaan aanvragen. Het is immers maar afwachten hoe dit allemaal gaat lopen. Tot zijn schrik vertelde de ambassade dat doordat hij de laatste 10 jaar in Wales had gewoond hij zijn Nederlandse nationaliteit was kwijtgeraakt.

Zijn zus dus mij bellen. Nou weet ik veel van vreemdelingenrecht maar van het Nederlandse nationaliteitsrecht weet ik alleen de basis. Vandaar dat ik beloofde eens rond te gaan vragen. Net op dat moment publiceerde Marcel Reurs van Everaert een link naar de Nationaliteitscheck van hun kantoor: https://www.everaert.nl/en/dutch-citizenship-check



Wytzia Raspe
Wytzia Raspe
ja ik ga het aan zijn zus sturen. Dank Marcel Reurs. ikzelf zit niet zo in nationaliteitsrecht
Marcel Reurs
Marcel Reurs
Ik ook niet zo erg. Het is erg specialistisch. Je moet echt heel erg veel vlieguren maken in het nationaliteitsrecht om daar adequaat in te kunnen adviseren. Hermie de Voer en Vera Kidjan doen dit de hele dag door; die kunnen dat dromen :)




Bram Van Melle Wales is vooralsnog constituentend onderdeel van Verenigd Koninkrijk en in elk geval voor nog 2 jaar onderdeel van de EU. dat betekent dat een hoofdverblijf daar de 10-jaars verliestermijn stuit. lijkt me verstandig om inderdaad even contact met Hermie op te nemen... Ambassades nemen soms te makkelijk aan dat verliestermijn van toepassing is (ervaringen van cliënten zijn heel verschillend per post)


 Natuurlijk kunt u die Nationaliteitscheck van hen ook in andere gevallen doen.




Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?