De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 september 2016

Cursus: Opvoeden, het perspectief van migrantenouders11 november 2016 --- 09.30 tot 16.30 uur

 In de zorgverlening en opvoedondersteuning aan migrantengezinnen kunnen specifieke achtergronden een rol spelen. Zoals de gedwongen keuze tussen soms botsende waarden van de eigen cultuur en die van de Nederlandse samenleving. Opvoeding en de communicatie tussen ouders en kinderen kan hierdoor onder druk komen te staan. Hoe ga je op een open en effectieve manier het gesprek aan met ouders over opvoeden? En hoe doe je dat bij gezinnen met een andere culturele- en etnische achtergrond die opvoeden vanuit twee culturen? Hoe haalt u meer uit een gesprek?
In de training ‘Opvoeden, het perspectief van migrantenouders’ leert u gerichter en effectiever te communiceren met migrantenouders. U bent zich bewust van de waarden en normen die in verschillende culturen aan opvoeding worden gegeven en kunt dit toepassen in gesprekken.

Wat komt er tijdens de training aan bod?

 • Hoe verenig je verschillende opvoedstijlen uit verschillende culturen?
 • Bewustwording van het eigen referentiekader en de verschillende culturele waarden en normen die aan opvoeding worden gegeven.
 • Migrantenouders leren adviseren of bijsturen zonder het contact te verliezen.
 • Communicatieve vaardigheden zoals contact maken en een relatie opbouwen met migrantenouders.

Werkwijze

 • We werken met vragen, ervaringen en casuïstiek uit de dagelijkse praktijk van de deelnemers.
 • We werken met diverse en interactieve werkvormen zoals filmfragmenten en rollenspel.
 • De training is praktisch van opzet. U kunt het geleerde meteen in praktijk brengen.
 • De trainers creëren een open en veilige sfeer. U wordt uitgenodigd vragen en twijfels te delen.

Voor wie

Professionals in jeugdgezondheidszorg, jeugdzorg, onderwijs en maatschappelijk werk.

Praktische informatie

 • Waar: Pharos, Utrecht.
 • Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.
 • Kosten: € 295,- per deelnemer, inclusief lesmap en lunch.
 • Aanmelden vóór 28 oktober 2016

Deelnemers over de training

'Vooral met de bespreking van casuïstiek wordt duidelijk dat je snel in valkuilen stapt.'
'Ik heb handvatten gekregen voor communicatie met migrantenouders. De theoretische achtergrond is een steun in de rug.'
pdf opvoeden- perspectief van migrantenouders_flyer_111116.pdf


http://www.pharos.nl/nl/kenniscentrum/algemeen/training-en-advies/trainingen-met-open-inschrijving/6/opvoeden-het-perspectief-van-migrantenoudersInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator