Nederland zette duizenden kinderen uit (met hun ouders! want alleenstaande kinderen krijgen een verblijfsvergunning)

Baby's, peuters en kleuters vormen de grootste groep. Sinds 2007 hebben 1119 kinderen van 0 tot 6 Nederland moeten verlaten. Dat is 42 procent van het totaal. Een kwart van de uitgezette kinderen was tussen 6 en 12 jaar oud. Een op de drie was tussen de 12 en 18 op het moment van uitzetting.
(...)

 Volgens de makers van de documentaire Uitgezet, die vanaf 26 juni te zien is op Nederland 2, hebben veel uitgezette kinderen het moeilijk in hun land van herkomst.

Lees het hele Volkskrant artikel hier: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3458960/2013/06/14/Nederland-zette-duizenden-kinderen-uit.dhtml#.UbsyNMV0YIw.twitter

Dat klinkt natuurlijk heel erg. Van die kindertjes die zomaar weggestuurd worden. Je ziet "Alleen op de wereld" bijna voor je.

Wat men er even bij vergeet te vermelden is dat het niet om kinderen alleen gaat want die krijgen een AMV-status, een verblijfsvergunning, maar om kinderen van uitgeprocedeerde gezinnen. Ik moet zeggen dat het me altijd verbaasde in asielzoekerscentra hoe mensen terwijl ze in een onzekere positie zitten in afwachting van een procedure toch nog meer kinderen gaan krijgen als waarmee ze naar Nederland zijn gekomen. Ik ken zo een mevrouw die achter elkaar drie kinderen kreeg zonder dat ze verblijf had.

Je hebt ouders die zodra ze horen dat ze geen asiel kunnen krijgen direct terugkeren naar het land van herkomst maar er zijn er ook die ieder middel zullen aangrijpen om zo lang mogelijk te blijven. Met als gevolg dat hun kinderen vooral hun leven hier in Nederland voor de geest hebben staan.

De overheid neemt nu een deel van de kinderen in bescherming door het Kinderpardon ook in het beleid op te nemen.

Wat wil "Uitgelicht" nu bereiken met hun programma? Asiel voor een ieder met een kind zou wel erg bont zijn en discriminerend naar diegenen die ze niet (meer) kunnen krijgen of geen partner hebben. Asiel voor de kinderen en niet voor de ouders zoals in de VS? Of asielzoekers verplicht aan de prikpil zolang ze nog niet zeker weten dat ze niet terug hoeven?

En waarom maakt "Uitgelicht" hier een punt van en treedt niet op in de gevallen waarbij Nederlandse ouders hun kroost van school plukken en een B&B in Frankrijk gaan beginnen, zendingswerk gaan doen in Zimbabwe, voor Shell naar de andere kant van de wereld verhuizen?

U begrijpt ik stel het bewust een beetje gechargeerd. Ik ben benieuwd naar het programma: vanaf 26 juni te zien is op Nederland 2.



-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag