De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 april 2012

Turken kunnen geld basisexamen inburgering buitenland terugkrijgen

Turken die op of na 16 augustus 2011 het basisexamen inburgering in het buitenland hebben gedaan, kunnen hun examengeld van 350 euro terugkrijgen. Ook kunnen zij een vergoeding krijgen voor het aangeschafte zelfstudiepakket "Naar Nederland". Daarnaast kunnen zij eventuele reis- en verblijfkosten vergoed krijgen. De compensatieregeling geldt in enkele bijzondere gevallen ook voor Turken die vóór 16 augustus 2011 examen deden. Namelijk als zij:
  • binnen vier weken na afgifte van een voorlopige verblijfsvergunning regulier (vrr) bezwaar aantekenden tegen het verplichte examen;
  • of nog een mvv- of vvr-aanvraag hebben lopen;
  • of nog geen machtiging tot voorlopig verblijf aanvroegen (of die aanvraag introkken);
  • of al wel examengeld betaalden, maar nog geen examen deden.
 Op 16 augustus vorig jaar bepaalde de rechter (Centrale Raad van Beroep) dat de verplichte inburgering van Turken in strijd is met het Associatieverdrag met Turkije.
Het kabinet vindt de inburgering van Turken die zich in Nederland vestigen nog steeds belangrijk. Daarom kijkt het kabinet naar de mogelijkheid van leeftijdsonafhankelijke leerplicht voor iedereen met onvoldoende opleiding, of naar herziening van het associatierecht.

Bron: http://www.ind.nl/nieuws/2012/turken-kunnen-geld-basisexamen-inburgering-buitenland-terugkrijgen.aspx?cp=110&cs=46613


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator