Nieuwe boeken voor (aankomende) juristen vreemdelingenrecht of mensen die met migranten werken

De laatste weken ben ik hard aan de studie op het balkon. Ik wil u bij deze attent maken op een aantal boeken die een nieuwe druk hebben beleefd. En ook nog op een roman.

 1) Juridische onderzoek doen ook als je al ervaren bent



Een paar weken geleden schreef ik al over dit boek maar nu heeft één van de auteurs, mevrouw Beck-Soeliman, mij de tweede druk gestuurd.

Dit is echt een fijn boek voor mensen die een scriptie moeten gaan schrijven maar ook voor de praktijkjurist is het een handig studieboek. Immers wanneer je baanbrekend en compleet nieuw van de grond opgebouwde argumenten in een bepaalde zaak wilt aandragen vraagt dat soms ook het nodige voorafgaande onderzoek.

Ook ik als een ervaren rot leer veel van het lezen van dit boek. Misschien ook wel omdat de schrijvers uit verschillende vakgebieden afkomstig zijn. Zo heb ik nieuwe online vindplaatsen ontdekt maar ook het onderdeel over hoe je onderzoek opbouwt vind ik erg leerzaam (en ik ben pas op pagina 120). In mijn tijd op de uni begon je maar gewoon.

Dus dat mindmappen en matrixen en tijdsplannen maar eens op een te schrijven deskundigeadvies toegepast. Mijn lezers vonden het "goed" en "welhaast academisch" dus de missie was geslaagd. Beste vakgenoten koop dit boek ook eens en kijk hoe je je eigen stukken kunt verbeteren.

Geschikt voor:  studenten die onderzoek moeten doen, juristen die iets willen uitzoeken
Conclusie: aanrader

2) Nieuw boek Vreemdelingenrecht 

Ooit zelf als vluchteling naar Nederland gekomen en nu zelf docent op de Hogeschool Utrecht heeft Parviz Samim alweer de derde druk van zijn boek "Vreemdelingenrecht begrepen" afgeleverd.

Het boek is makkelijk geschreven met veel voorbeelden en geeft vaak in schema's weer hoe iets in elkaar steekt. Dit maakt het een erg toegankelijk boek.

Geschikt voor: studenten recht of SJD op het HBO, advocaten familierecht of strafrecht die een beetje moeten weten wat vreemdelingrechtelijke consequenties kunnen zijn, maatschappelijk werkers die met migranten werken en een beetje basiskennis kunnen gebruiken. Ook handig voor nieuwe medewerkers op een advocatenkantoor die zich snel een basiskennis moeten eigen maken.

Niet geschikt: Dit is geen naslagwerk voor de ervaren juristen, advocaten of rechters vreemdelingenrecht want daarvoor is het te veel een introductie. Ook voor een verdiepend keuzevak of een scriptieschrijver op de universiteit wellicht net niet diepgaand genoeg.

Conclusie: aanrader



3) Vrije tijd

Via een Amerikaanse boekesite werd ik attent gemaakt op het volgende boek. Het is een roman en bij het stukje op Amazon werd gezegd dat het interessant leesvoer is voor mensen met interesse in Irak en Syrië.


"A polished and powerful commentary on the effects of war on two men—an ambitious British journalist and a clueless American soldier who meet briefly in Iraq at the end of the Gulf War in 1991...This is an excellent depiction of the complicated Iraq-Syria situation, especially the desperate plight of refugees and the West’s failure to provide peace or relief. Miller caps his stellar, electrifying story with a knockout ending."—Publishers Weekly, starred and boxed review." 


Ik heb het boek al wel gekocht maar er nog geen letter in gelezen dus kan u nog niet een recensie geven.


Via Amerikaanse Amazon kunt u voor op de telefoon een Kindle versie kopen net als ik:



Als Paperback is het in Nederland te koop voor 10 euro bij AMAZON via deze link: https://amzn.to/2LY9pqk

Voor iets meer heb je een ingebonden versie bij Bol.com



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: Review of "House on endless waters" by Emona Elon - Amsterdam Jews during the war

House on Endless Waters: A Novel (English Edition)

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Forums over gezinshereniging

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven

VACATURE: Senior regievoerder vertrek Dienst Terugkeer en Vertrek