De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 januari 2019

VACATURE: Senior wetgevingsjurist, sector Staats- en bestuursrecht

Company Name Ministerie van Justitie en Veiligheid Company Location The Hague, NL

Functie­omschrijving

Binnen de directie Wetgeving en Juridische Zaken is de sector Staats- en bestuursrecht verantwoordelijk voor de wetgeving op uiteenlopende terreinen. Van het algemeen bestuursrecht, het vreemdelingenrecht en de bescherming van persoonsgegevens tot de regulering van de juridische beroepen en verschillende aspecten van veiligheid. U werkt als wetgevingsjurist in een politiek-bestuurlijke omgeving aan het oplossen van maatschappelijke problemen.

De sector Staats- en bestuursrecht zoekt een breed georiënteerde wetgevingsjurist die op meerdere rechtsgebieden werkzaam zal zijn.

Een wetgevingsjurist schrijft wetsvoorstellen, ontwerp-AMvB’s en de toelichtingen daarop. Dat gebeurt in samenwerking met beleidscollega’s van het eigen ministerie, collega’s van andere ministeries en met vertegenwoordigers van andere organisaties binnen en buiten de Rijksoverheid, zoals de rechtspraak, uitvoeringsinstanties en belangenorganisaties. Als wetgevingsjurist kunt u ook worden ingezet bij de voorbereiding van internationale regelgeving (met name van de Europese Unie) en deelnemen aan onderhandelingen in Brussel.

U adviseert de bewindspersonen en ondersteunt hen bij de behandeling van wetsvoorstellen in het parlement. Soms ondersteunt u Tweede Kamerleden bij de voorbereiding en verdediging van initiatiefwetsvoorstellen. De resultaten van uw werk hebben direct gevolgen voor burgers, bedrijven en de overheid en krijgen vaak aandacht in de media. Dat vraagt om gedegen juridische kennis, een scherp analytisch vermogen, creativiteit, politiek gevoel en een goed oog voor gevolgen van wetgeving in de praktijk.

Functie-eisen

  • U heeft vijf tot zeven jaar relevante werkervaring, bijvoorbeeld bij de overheid als wetgevingsjurist of in een andere juridische functie, in de advocatuur, de universitaire wereld, bij de rechterlijke macht of het bedrijfsleven.
  • U beschikt over goede kennis van één of meer rechtsgebieden die in de portefeuille van de sector Staats- en bestuursrecht vallen. Dat kan onder meer blijken uit juridische werkervaring op de desbetreffende terreinen of uit publicaties.
  • U kunt worden ingezet op alle terreinen die onder het kopje ‘uw toekomstige sector’ worden genoemd.
  • U bent bereid om in voorkomende gevallen ook binnen de andere sectoren van de directie Wetgeving en Juridische Zaken te werken: de sector Privaatrecht, de sector Straf- en sanctierecht of de sector Juridische zaken en Wetgevingsbeleid.
  • U kunt zich snel inwerken in nieuwe rechtsgebieden en u heeft kennis van het wetgevingsproces.
  • U bent in staat bijdragen te leveren aan beleidsvorming en u heeft een heldere en overtuigende schrijfstijl.
  • U kunt beleidsvoornemens vertalen naar regelgeving en juridische problemen helder uiteenzetten aan niet-juristen.
  • U beschikt over vasthoudendheid en overtuigingskracht. Een goede beheersing van het Engels is een pre, evenals ervaring met werken in internationaal verband.


 Solliciteren via Linkedin: https://www.linkedin.com/jobs/view/1072048577/
 Of zoeken op de site werkenbijhetrijk.nl of vergelijkbaar


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator