De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

01 december 2017

Vluchtelingenwerk: in bezwaar kunnen uw clienten gratis een gespecialiseerde advocaat krijgen.

De week schreef me een jurist wiens zus nareizigers-aanvragen doet bij een plaatselijke afdeling van Vluchtelingenwerk. Van een gezin dat ze beiden goed kenden was de aanvraag voor een volwassen kind afgewezen. De zus van Vluchtelingenwerk had dus haar andere zus gevraagd of die wilde bijspringen. De juriste vroeg wat je dan in bezwaar kon aanvoeren. En het was me toch een moeilijke zaak!

Ik denk dat veel vrijwilligers die helpen met nareizen en / of gezinshereniging niet beseffen dat als er een afwijzende beschikking komt er een rechtsmiddel kan worden aangespannen en dat daar de vreemdeling (meestal) een toevoeging voor kan krijgen en dus naar een gespecialiseerde advocaat kan. Het is dus helemaal niet nodig om het maar zelf te proberen. Het is ook vaak zo dat die advocaat niet alleen die ene zaak zal behandelen maar ook vergelijkbare zaken doet waardoor als het goed is hij of zij de klappen van de zweep kent.

Ik was zelf de coordinator bij Vluchtelingenwerk 10 jaar geleden van een team vrijwilligers die nareisaanvragen indienden en heb meer dan 20 jaar ervaring. Ook ik moest nadenken toe ze bezwaar zei en ik dacht "maar het is toch artikel 29"?  Ik bedoel maar. Je bent een poosje uit de asieltak en het zit in je kleine teen weggezakt.

Het wil natuurlijk niet zeggen dat het niet hartstikke lief is dat u iemand wilt helpen waar u zich betrokken bij voelt en het wil ook niet zeggen dat u niet kunt meehelpen. Maar zie het alsof u de huisarts bent en iemand naar de cardioloog moet worden doorverwezen.

Desnoods gaat u met uw client naar de advocaat mee en vraagt u wat u kunt betekenen. Of als u een ander idee had leg dat dan ook aan die advocaat voor. De meeste advocaten zijn best blij als iemand wil helpen met documenten verzamelen of gelijkluidende zaken opzoeken. Twee weten meer dan een nietwaar. En voor sommige van uw clienten is het al fijn dat u gewoon er voor hen bent om de voortgang te bespreken en een luisterend oor te bieden.

Bedenk ook dat als u het fout doet dit soms onrepareerbare fouten voor de vreemdeling kan betekenen.

Bespaar continu

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator