De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 juni 2017

Advocaat Luscuere over hoe de IND een schijnhuwelijk probeert op te sporen

 

Hoe ver mag de overheid gaan om zich ervan te overtuigen of een twee jaar gehuwd (...) stel, wonend op één adres, wel daadwerkelijk "een exclusieve, duurzame, met een huwelijk gelijk te stellen relatie" heeft? De IND ziet "een contra-indicatie" voor het huwelijk in de zeer verschillende achtergronden van de partners: de man is Aziatisch en de vrouw is Oost-Europees. De ambtenaren vinden het dan gepast om de partners o.a. te bevragen naar het gebruik van voorbehoedsmiddelen en een kinderwens. Die vragen zijn kennelijk zó vanzelfsprekend, dat daar in het bijzijn van tolk en twee verhoorambtenaren ook best openlijk over kan worden gepraat. Naast de ethische vragen, ben ik ook benieuwd of dit nu écht een doelmatig en evenredig instrument is om een schijnhuwelijk op te sporen. Niet elke huwelijkse relatie voldoet immers aan het (Westers) ideaaltype waarin partners met elkaar optimaal over hun verlangens en wensen communiceren, om daar vervolgens ook naar derden eendrachtig over te verklaren. Of mogen wij de norm stellen dat een huwelijk pas erkenningswaardig is als aan die vereisten wordt voldaan? Ik ben benieuwd naar uw mening!Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

1 opmerking:

Ton Bakker,os.beijington@gmail.com zei

Julien, het werd tijd weer eens een artikel van je te lezen.Het verslag van de 'ondervraging'van het echtpaar is een voorbeeld hoe IND-ers zich [nog steeds, de goeden daargelaten]opstellen bij het gesprek , en zeker de vraagstelling.
1.Het echtpaar is 2 jaar gehuwd,en voldoen daarmee aan de voorwaarden van een relatie.
2.2 verschillende nationaliteiten
3. het bespreken van het sexleven van het echtpaar.
4.gesprek over al of niet gebruik van voorbehoedsmiddelen.
Had me kunnen voorstellen dat in vergelijkbaar gesprek, de ondervraagden, de INDers de deur zouden hebben gewezen,op grond van hun vraagstelling.

Julien , bedankt voor je artikel, en ik hoop binnenkort meer van je te lezen. Hartelijke groet en zonnig weekend,
Ton

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator