De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 juni 2017

Spijkerboer: "Nederlandse politici begrijpen het Vluchtelingenverdrag niet"

Over het Vluchtelingenverdrag van 1951 bestaat een aantal misvattingen. Het zomaar van tafel vegen, zou zeer onverstandig zijn – nieuw asielbeleid moet er juist op voortbouwen.

In een interview in het Algemeen Dagblad en Het Parool van afgelopen weekend haalde Ahmed Aboutaleb weer eens het bakerpraatje van stal dat ‘het Vluchtelingenverdrag ooit is gemaakt voor die ene politiek vluchteling uit Moskou die naar Zweden wil vluchten. Nu laten we dat verdrag fungeren als een doorgeefluik voor miljoenen mensen. Daar is het niet voor bedoeld.’ Op zich is het geruststellend dat de burgemeester van Rotterdam zich niet verdiept in de totstandkomingsgeschiedenis van het Vluchtelingenverdrag van 1951. De goede man heeft meer te doen. Maar dat hij er onzin over uitslaat, is weer het andere uiterste.
Na een aanloop van een paar jaar kwamen in juli 1951 de vertegenwoordigers van 25 landen, alsmede vijftien vertegenwoordigers van wat nu het maatschappelijk middenveld zou heten, bij elkaar voor een vergadering die drie weken zou duren en uitmondde in het Vluchtelingenverdrag. Dat verdrag is nog altijd de hoeksteen van het vluchtelingenbeleid en -recht over de hele wereld. Het bijzondere van het proces waarin het Verdrag werd gemaakt is dat alle landen aan tafel zaten: niet alleen vluchtelingen producerende landen (zij het dat de Sovjet-Unie en haar satellietstaten ergens in 1950 met slaande deuren wegliepen, maar Duitsland zat er tot het eind, zij het wat stilletjes, bij), maar ook de landen die zowat bezweken onder de vluchtelingen (Frankrijk, Italië, en alweer Duitsland, waar volgens een artikel uit Economic Geography uit 1953 niet minder dan 14 miljoen vluchtelingen woonden), en de landen waarvan het de bedoeling was dat ze de overbelaste landen van eerste ontvangst zouden helpen door vluchtelingen te hervestigen (het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië).

Lees hier verder: https://www.groene.nl/artikel/nederlandse-politici-begrijpen-het-vluchtelingenverdrag-niet

Waar mensen als Aboutaleb denk ik vooral op doelen is dat sommige asielzoekers niet zozeer voor veiligheid gaan maar tevens ook voor de beste economische perspectieven. Misschien geluk bij een ongeluk maar zoals mijn oude pa zei: "Wie zou dat niet doen als je alles achter (moet) laten kies je toch de beste optie?" Aan de andere kant kan dat tot gevolg hebben dat sommige landen een bovenmatige toestroom krijgen.

Ik denk dat het goed is om na te denken over verbeteringen, alternatieven en dergelijke. Stilstand is nooit goed. 


Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator