De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 mei 2014

'Ook illegale vmbo-leerling moet stage kunnen lopen'

Illegale leerlingen in het beroepsgerichte vmbo en praktijkonderwijs mogen geen stage lopen en kunnen daardoor geen diploma halen. Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) vindt deze situatie onaanvaardbaar en heeft hierover op 12 mei Kamervragen gesteld. Jongeren van buiten de 'Europese Economische Ruimte' - de EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland - hebben een tewerkstellingsvergunning nodig om stage te kunnen lopen bij een bedrijf. Een uitgeprocedeerde leerling kan die vergunning niet krijgen, en dus geen stage lopen. Het ministerie van SZW heeft voor uitgeprocedeerde mbo-leerlingen een uitzondering gemaakt maar niet voor het beroepsgerichte vmbo en praktijkonderwijs vanwege de onterechte veronderstelling dat stage daar geen verplicht onderdeel is voor het diploma.
De VO-raad noemt het in een bericht onacceptabel dat uitgeprocedeerde leerlingen hun diploma niet kunnen halen en verzoekt de ministeries van SZW en OCW snel met een oplossing te komen. Het ministerie van OCW vindt de situatie onwenselijk, maar geeft aan dat de oplossing moet komen van het ministerie van SZW.
Bron: VO-raad

Gevonden hier: http://www.nji.nl/nl/Actueel/Nieuws-over-de-jeugdsector/2014/Ook-illegale-leerling-moet-stage-kunnen-lopen
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator