VACATURE: Onderzoeksvoorstelschrijver Vreemdelingenrecht

Instituut voor Immigratierecht zoekt naar een enthousiaste kandidaat die onder begeleiding een onderzoeksvoorstel wil schrijven, mogelijk uitmondend in een promotieonderzoek

Het Instituut voor Immigratierecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden zoekt naar een enthousiaste kandidaat die onder begeleiding een onderzoeksvoorstel wil schrijven, mogelijk uitmondend in een promotieonderzoek.

Het Instituut voor Immigratierecht onderzoekt actuele rechtsvragen op het terrein van het immigratierecht betrekt daarin het spanningsveld tussen theorie en praktijk. Daarbij legt het Instituut zich onder meer toe op de positie van het kind in het immigratierecht, gezinsmigratie, staatlozen en asiel (zie www.immigrationlaw.nl).

Functie-inhoud
Het doel van deze korte aanstelling is een onderzoeksvoorstel te schrijven en in september 2012 in te dienen voor het Onderzoekstalentprogramma van NWO (zie www.nwo.nl). Mocht dit onderzoeksvoorstel voor subsidie geselecteerd worden, dan volgt in beginsel een aanstelling van drie jaar als promovendus. Het onderwerp van het onderzoeksvoorstel zal in overleg worden vastgesteld, maar dient te passen bij de onderzoeksgebieden van het Instituut voor Immigratierecht en de profileringsgebieden van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (zie http://law.leidenuniv.nl/onderzoek-fdr/onderzoek-binnen-de-faculteit/profileringsgebied.html). De boogde promotor is Prof. Peter Rodrigues, hoogleraar immigratierecht.

Functie-eisen
De kandidaten hebben kort geleden een Nederlandse onderzoeksmasteropleiding op het gebied van de rechtsgeleerdheid afgerond of zullen die op korte termijn afronden. Een onderzoeksmaster van een universiteit in een andere EU-lidstaat die volgens het Nuffic (www.nuffic.nl) gelijkwaardig is aan een Nederlandse onderzoeksmaster volstaat ook. Kandidaten hebben aantoonbare affiniteit met het migratierecht en goede schrijf- en onderzoeksvaardigheden.

Aanstelling
De kandidaat zal als gastmedewerker worden aangesteld gedurende drie maanden, in de periode juni-september 2012. Voor de werkzaamheden is een bescheiden vergoeding mogelijk.

Informatie en sollicitatie
Nader informatie wordt graag verstrekt door Marcelle Reneman, email: m.reneman@law.leidenuniv.nl, tel. 071-527 8002)

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u voor 28 mei 2012 per email sturen naar m.reneman@law.leidenuniv.nl. Uw sollicitatie dient voorzien te zijn van een motivatiebrief, een CV en een korte omschrijving van het beoogde onderzoeksonderwerp (max 800 woorden).






Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam