De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 oktober 2010

Illegalen slechter af dan criminelen

(Novum) - Vreemdelingen die het land uit moeten, worden nog steeds onder slechtere omstandigheden opgesloten dan criminelen. Dat constateert de Inspectie voor de Sanctietoepassing in een woensdag verschenen rapport over de zogeheten vreemdelingendetentie.

Illegalen en afgewezen asielzoekers krijgen in tegenstelling tot gewone gevangenen geen werk of andere vormen van dagbesteding aangeboden. Dat leidt tot ledigheid en verveling, stelt de inspectie. Ook worden vreemdelingen doorgaans met meer personen op een cel gezet, terwijl eenpersoonscellen in reguliere gevangenissen de norm zijn.

Tegelijkertijd stelt de Inspectie voor de Sanctietoepassing, een onderdeel van het ministerie van Justitie, dat er veel is verbeterd sinds er enkele jaren geleden ophef ontstond over de slechte omstandigheden op de zogeheten detentieboten. Die zijn inmiddels afgeschaft. De medische zorg is verbeterd, net als de veiligheid. Ook worden gedetineerden nu respectvoller behandeld.

Illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers worden opgesloten omdat het vaak lang duurt voordat ze uitgezet kunnen worden naar het land van herkomst. De overheid wil voorkomen dat ze in de tussentijd verdwijnen en illegaal in Nederland blijven. Nederland krijgt geregeld kritiek van Amnesty International en andere mensenrechtenorganisaties vanwege het feit dat vreemdelingen worden opgesloten, terwijl ze geen misdrijf hebben gepleegd.

Het kabinet heeft vorig jaar toegezegd dat de omstandigheden voor vreemdelingen zouden worden verbeterd. Volgens de inspectie is daar nog niet voldoende werk van gemaakt.

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3271362.ece;jsessionid=C9803FB095993E8B88CD46281581EDB3?comments#comments

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator