De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 februari 2019

Beste Staatssecretaris Habers: Misschien moet uw personeelsbeleid anders

Als ik zo de krant lees https://nos.nl/artikel/2270829-advocaten-oorlogsvluchtelingen-komen-bij-ind-nauwelijks-aan-de-beurt.html en ook uw eigen kamerbrief van gisteren https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-19637-2469.html dan is het duidelijk dat uw IND kampt met te weinig personeel: de termijn voor asielprocedures loopt enorm op en de IND kan niet naar zitting komen.

In uw kamerbrief geeft u aan dat u 35 nieuwe procesvertegenwoordigers heeft aangenomen om dit probleem op te lossen maar dat die een half jaar tot een heel jaar nodig hebben om ingewerkt te worden.

Meneer Habers u vist in de verkeerde vijver!

Ik ben zelf ook vier jaar procesvertegenwoordiger geweest en het klopt inderdaad dat een procesvertegenwoordiger zonder ervaring zeker dat jaar nodig heeft om de kneepjes van het vak goed en volledig te kunnen leren.

U werft mensen via detacheringsbureaus. Die bureaus bieden baanzekerheid tot de deur van het kantoor. Dat zijn gewoon uitzendbureaus. En ja ik ken mensen die werden aangenomen als beslisser via die constructie en na een inwerkperiode van twee maanden per direct naar huis werden gestuurd want de asielinstroom was wat lager geworden. Staat ook zalig op je cv trouwens.

Niemand met een vaste BAAN en ERVARING gaat daar solliciteren. EN juist dat zijn de mensen die u wel wilt.

Kijk als u deze mensen aan zou nemen dan kunt u ze volgende maand als naar zitting sturen:

  • De ervaren griffier bij de rechtbank die alles inhoudelijk weet over het vreemdelingenrecht en puur moet oefenen op pleiten. Die jurist kan door de overstap van de rechtbank naar een vaste baan als procesvertegenwoordiger van schaal 10 naar schaal 11 omhoog gaan qua salaris.
  • De ervaren advocaat die bijvoorbeeld het niet meer naar zijn of haar zin heeft op het advocatenkantoor of die graag part-time zou willen werken. Die persoon hoef je alleen de IND computersystemen en werkwijze te leren en kan de volgende maand al naar zitting.
  • De oud-INDer die een tijdje uit het vreemdelingenrecht is geweest qua baan maar best wel (weer) procesvertegenwoordiger zou willen worden. Zo iemand is ook in een maand "gebruiksklaar".
Als dit soort mensen kunnen zo uw problemen (en die van de rechtbanken en indirect ons belastingbetalers doordat er 30% zaken gegrond worden verklaard hierom) oplossen door snel uw personeelstekort op te lossen.

Het prijskaartje? Nou daar hoeft u het echt niet voor te laten want die detacherinsgbureaus vragen heel veel voor zichzelf. En ik kan het weten: zo ben ik ooit bij de IND begonnen voor jullie me zelf een contract aanboden.

Niet plooibare groentjes? Ja een ervaren jurist vreemdelingenrecht van 40 zal best wel slikken kunnen zijn voor een 32-jarige teammanager. Je kan zomaar te horen krijgen dat dingen niet goed worden aangepakt. Maar is juist dat soort feed back niet iets waar een organisatie door groeit?

Dus beste meneer Habers: biedt ervaren juristen gewoon een vaste baan als ambtenaar aan er werf zelf die mensen. Desnoods neemt u in het contract op dat als er geen werk meer zou zijn bij procesvertegenwoordiging deze mensen ook tijdelijk elders bijvoorbeeld als beslisser kunnen worden ingezet.

En mocht u een platform nodig hebben: ik plaats hier met plezier uw vacatures.

Met vriendelijke groet,

Wytzia


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator