De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 november 2017

Van der Kolk Advocatuur in Klazienaveen failliet door terugloop asielzaken

Eenmanskantoor Van der Kolk Advocatuur in het Drentse Klazienaveen is op 31 oktober j.l. failliet verklaard door de rechtbank in Assen. Dat blijkt uit een publicatie in het Centrale Insolventieregister van 2 november. Het kantoor deed nog vooral asielzaken, terwijl de vluchtelingenstroom afgelopen jaar opdroogde.
Van der Kolk Advocatuur presenteerde zich nadrukkelijk als advocatenkantoor ‘met een sociaal hart’, gericht op mensen met een kleine beurs. Zodoende werkte het kantoor veel op basis van toevoegingen. Naast personen- en familierecht en bestuursrecht legde het kantoor zich vooral toe op asiel- en vreemdelingenzaken. Jos van der Kolk, die in 2009 op latere leeftijd werd beëdigd als advocaat, is vanuit zijn hobby tevens gespecialiseerd in het recht rond de duivensport.
Van der Kolk wil desgevraagd enkel kwijt dat ‘teruglopende inkomsten als gevolg van een opdrogende asielstroom’ de toedracht vormen van het faillissement. Curator Peter van Rosssum bevestigt dit, eraan toevoegend dat de advocaat bijna alleen nog maar asielzaken deed.
“Ik vermoed dat die zo’n 90% van de praktijk besloegen,” zegt de curator. “Had Van der Kolk in 2016 rond deze tijd nog 250 zaken behandeld, dit jaar waren het er nog maar 70, en uitsluitend op basis van toevoegingen. Hij heeft niet weten te anticiperen op de veranderende markt als gevolg van de Turkijedeal. Daarbij speelde er nog een schuld uit het verleden mee, waardoor het kantoor niet meer aan de lopende verplichtingen kon voldoen.”
Door het faillissement van zijn eenmanszaak is Van der Kolk per direct geschorst als advocaat, aldus Van Rossum. “Het is nu mijn prioriteit om de resterende cliënten onder te brengen bij andere advocaten in de regio, wat nog een hele uitdaging is.”

Bron: Advocatie: http://www.advocatie.nl/van-der-kolk-advocatuur-klazienaveen-failliet-door-terugloop-asielzakenSint Cadeauwinkel

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator