De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 oktober 2015

Syrisch vluchteling en tolk Sameer Hannan vertelt over zijn vlucht naar Nederland


Vluchteling Sameer Hannan is twee jaar geleden uit Syrië gevlucht. Hij werd bedreigd door de Syrische regering van Assad en de IS. Nu woont hij met zijn gezin in Zwolle.
"Ik kom uit het prachtige Aleppo, de oudste stad van de wereld. Ik ben apotheker, ik werkte voor een Engels bedrijf en met mijn gezin was ik gelukkig. De revolutie begon, omdat het volk een democratie wilde. Maar de huidige regering was het daar niet mee eens. Zo is de oorlog ontstaan."
Sameer woont nu met zijn gezin in een klein flatje in Zwolle. "In Syrië had ik mijn eigen huis, een mooie auto. Maar hier heb ik iets wat veel belangrijker is. Hier ben ik veilig."
Vrouw en kind lang niet gezien
Als de oorlog uitbreekt besluit Sameer zijn vrouw en kind naar Armenië te sturen. "Daar waren ze veilig. Ik heb ze tweeënhalf jaar niet gezien. Maar ik zag mijn eigen volk lijden. Samen met een groep artsen en apothekers zijn we gewonden gaan helpen. Ik moest blijven. Helemaal als je ook kinderen ziet bloeden...."
Sameer slaat zijn ogen neer. De verschrikking is op zijn gezicht te lezen. "Op een dag zag ik een dood kind, bungelend aan een touw. Hij was bruut mishandeld met gereedschappen en zijn lichaam zat vol brandblaren van sigaretten. Het jongetje was nog geen zes jaar oud. Ik vroeg me af: 'Waarom is dit kind zo toegetakeld? Wat heeft hij gedaan om dit te verdienen?'"
Onveilig na weigeren van hulp aan IS
Wanneer de IS hem om medische hulp vraagt, weigert Sameer. En vanaf dat moment is zijn leven niet meer veilig. Hij besluit te vluchten. Omringende landen willen het gezin geen visum bieden. Tienduidenden euro's heeft hij besteedt om te reizen naar een veilige plek. En uiteindelijk is Cuba het enige land dat het gezin een visum biedt.
Ook al weet hij dat hij daar niet welkom is, besluit hij toch op het vliegtuig te stappen. Ze moeten overstappen in Amsterdam. En dan besluit hij hier asiel aan te vragen. "Ze zeiden:'Welkom.' En ik dacht: Eindelijk! Een veilig land."
Sameer wordt nu als vrijwilliger ingezet als tolk bij vluchtelingenopvangen en AZC's.

Hier gevonden: http://www.rtvoost.nl/verhalen/default.aspx?nid=228369&cat=889


 Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator